26.10.2023 | 12:33
Браво! Запомнящ се дебют за Везенков в НБА (ВИДЕО)
Саша остави отпечатък за мощното начало на Сакраменто Кингс

Страхотна и запомняща се нощ за българския спорт – Александър Везенков официално стана вторият българин с минути в НБА след легендата Георги Глушков. Саша дебютира на ниво за Сакраменто Кингс при победата с 130:114 над Юта Джаз в първия мач за сезона при гостуването в “Делта Сентър” в Солт Лейк Сити.

Най-полезният играч в Евролигата бе сред отличниците за “кралете”, като за 16 минути игрово време, влизайки от пейката, се отличи с 8 точки, 2 борби и 2 откраднати топки при 3/6 стрелба от игра и 2/5 от тройката +/- от +9.

Везенков отбеляза всичките си точки в първото си включване от пейката в първата четвърт и началото на втората, когато се включи успешно в двете фази на играта.

Така за първи път от 37 години насам българин отново взе участие в мач от Лигата на извънземните, след като единствено по рода си до този момент бе настоящият президент на родната федерация Георги Глушков, който прекара един сезон във Финикс Сънс през 1985/86.

Следващият мач на Везенков и Сакраменто е само след два дни – на 28 октомври (събота), когато от 5:00 сутринта българско време тимът посреща Голдън Стейт Уориърс.

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране