24.03.2020 | 19:07
В Израел: Излизането от домовете забранено, позволено е спортуването на открито
Бенямин Нетаняху е подложен на критики, след като обяви, че ще се следят мобилните телефони и използването на кредитни карти на нарушителите на домашната карантина

Израел затегна още повече частичната карантина, наложена на неговите 9 млн. жители с цел да се предотврати разрастването на епидемията от коронавирус в неговите граници, предадоха ДПА и БТА.

“В спешен указ, подписан от премиера Бенямин Нетаняху, се казва, че излизането от дома е забранено, като се изреждат и 13 изключения, сред които: отиване с кола на работа, смятана за жизненоважна; покупки на храна от магазин, оказване на медицинска помощ; участие в демонстрации.

Разрешава се също спортуване – джогинг или каране на колело, но максимум по двойки. Броят на участниците в такива физически упражнения постепенно падаше – първо бе 10, после пет, а сега остават само двама.
Израелците трябва да поддържат дистанция от най-малко 2 метра един от друг в такива упражнения.

Поддръжниците хвалят Нетаняху за решителното му лидерство пред лицето на световната криза с коронавируса, но опонентите обвиняват него и неговата дясна партия “Ликуд”, че прилага антидемократични, дори диктаторски мерки.

Лично Нетаняху е подложен на критики, след като обяви, че ще се следят мобилните телефони и използването на кредитни карти на нарушителите на домашната карантина.

През последното денонощие властите в Израел регистрираха 293 нови случая на заразяване с CОVID-19 и броят на болните е нараснал на 1238, съобщиха здравните власти в страната.

Двайсет и четири от пациентите са в тежко състояние, а 37 са оздравели, посочват световните агенции.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране