07.10.2022 | 23:34
Делян Добрев: ПП са партия на кражбата, оставиха държавата в разруха
"Ние не сме свалили бившето правителство, те са самосвалиха, защото се изпокараха за пари"

Официалната позиция на партията ни е, че няма да разговаряме за съставяне на правителство с “Възраждане”. Моето лично мнение е, че не трябва да преговаряме и с “Продължаваме промяната”. Те говореха срещу Путин, а действаха в негова полза, говореха срещу корупцията, а най-големите корупционни сделки се случиха по време на тяхното управление, говореха, че са партия против кражбата, а са партия на кражбата. Те са пример за корупция. Това каза в предаването “Панорама” по БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

Той показа документи, като заяви, че те доказват, че кабинетът “Петков” е купувал природен газ от дъщерна на “Газпром” компания от Румъния. Вместо от “Газпром” на цена 84 долара газът е купуван на цена 114 долара. Парите се връщат при Путин през Швейцария, посочи Добрев.

От тези осем месеца управление на техния кабинет държавата е в разруха, подчерта той.

Да не се опитват да казват “Тези, които ни свалиха”. Ние не сме свалили бившето правителство, те са самосвалиха, защото се изпокараха за пари. Тези четири партии – орел, рак и щука, имаха 134 депутати, сега имат 98. Това е оценката за управлението им, отбеляза Делян Добрев.

В отговор на въпрос той уточни, че от ГЕРБ са категорично за предоставяне на оръжие на Украйна.

По думите му е важно е да имаме редовно правителство и без ПП.

Попитан дали от ГЕРБ биха подкрепили правителство с втория мандат на ПП, Добрев каза: “По-скоро бих си отрязал ръката, отколкото да подкрепя кабинет на ПП. Не искам да имаме нищо общо с тях, защото смятам, че държавата трябва да се развива тъкмо по обратния начин на техния”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране