19.11.2023 | 18:59
Калин Стоянов: Кирил Петков ми се молеше да стана министър, а сега ми иска оставката
Не казвам, че ми е оказван натиск, а просто опит за вмешателство в работата на МВР – как трябва да работи то и с кого, обясни силовият министър

“До този момент оставката не ми е поискана от премиера, поискана ми е от Кирил Петков. Интересното е, че оставката ми е поискана от човека, който в продължение на два дни ми се молеше аз да стана министър на вътрешните работи”. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов в ефира на Нова телевизия.

Единствено с Кирил Петков Стоянов е водил разговори и многократно е отказвал и се двоумял дали да приеме това предложение, каза още той.

Петър Петров, един от заместник-председатели на ДАНС, е бил този, който е свързал Стоянов с Кирил Петков.

“След като приех предложението му, аз му заявих, че единственото, което желая е никой да не се намесва в дейността на МВР и да определя начина на работата”, добави още Стоянов.

“Не е редно да получавам оценка от хора, които дори не знаят какво означава абревиатурата на МВР. Не визирам премиера, а хора, които се изказваха в събота“, заяви той.

„Не казвам, че ми е оказван натиск, а просто опит за вмешателство в работата на МВР – как трябва да работи то и с кого“, каза силовият министър и според него исканата му оставка сега е именно заради това.

„Мероприятието от четвъртък е просто причина и повод“, подчерта Калин Стоянов.

„Оставам на поста, защото считам, че аз и хората, с които работя, се справяме добре. Не допуснахме и онзи ден човешки жертви“, подчерта вътрешният министър.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране