25.11.2020 | 9:36
Локдаун до 21 декември! Ето ги новите мерки! (ВИДЕО)
Затварят училища, градини, молове, заведения и фитнеси

Взехме решение за удължаване на епидемичната обстановка. Това обяви на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

В тази връзка се въвеждат мерки, които ще важат от петък (27 ноември) до 21 декември.

Мерките са следните:

– преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции. Мярката ще важи за всички ученици от 1 до 12 клас и студентите. Прекратяват се извънкласните занимания, всички присъствени и групови занятия в центрове и школи.

– преустановяват се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.

– преустановява се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.

– преустановява се провеждането на групови културни и развлекателни мероприятия. Изключение прави само посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носене на маска.

– не се допуска провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 души.

– преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 години, с изключение на международните състезания, които са започнали към датата на влизане на ограниченията в сила. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика.

– преустановяват се посещенията във фитнесите.

– преустановяват се посещенията на всички заведения за хранене. Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.

– преустановявят се посещения в игрални зали и казина.

– преустановяват се посещенията във всички магазини тип мол, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогериите, зоомагазините, банките, офисите на застрахователи, доставчици на платежни услуги и телекомуникационни оператори.

– преустановяват се туристическите посещения в страната и чужбина.

https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/773312590065413/

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране