30.11.2023 | 23:31
Надежда Нейнски за самолета на Лавров: Решението беше правилно
То е в отговор на многобройни провокации, посочи бившият външен министър

„Смятам, че решението на българските власти за самолета на Лавров е правилно. Още повече, че делегацията на руския външен министър наброява 80 души, така че съвсем не става дума за някаква малка група хора, която отива на срещата в Скопие”. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски в „Интервюто на NOVA”.

“Това, което беше решено от българския външен министър, е в отговор на многобройните провокации от руска страна през последните месеци и години. Руски чиновници извън и в България отправяха към страната всякакви провокации, каквито в никакъв случай не са допустими за едни нормални отношения. Знаете, че те ни определяха и като врагове”, коментира тя.

По думите ѝ от Москва винаги са се стремели да създадат вътрешен дебат – прочутата римска максима „Разделяй и владей”. Те имат интерес от разделение било в българското общество, било в западното общество. Руснаците непрекъснато се опитват да предизвикват подобни дебати, смята Нейнски. Според нея забраната от наша страна е един много ясен знак, че България не може да бъде третирана като васална на Русия.

За починалия Хенри Кисинджър:

„Всяко време ражда своите герои. За мен това, което е изключително интересно, е че един човек като Кисинджър, който два пъти беше институционализиран като държавен секретар, се институционализира и като политическа личност и човек с огромен авторитет в света. Едни го приемаха, други го отричаха, но неговият авторитет не се оспорваше от никого”, посочи Надежда Нейнски.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране