08.11.2023 | 12:09
Новата на Кралев – миска с фирма за диаманти
Не сме се старали нищо да пазим в тайна. Живеем си живота и по никакъв начин не сме афиширали нашите отношения, каза Петя Велкова

Миската Петя Велкова бе един от най-успешните модели еу нас, а сега е бранд мениджър на голяма фирма за диаманти.

Макар дълго време да отсъства от медийното пространство, в последно време името й се появи в заглавията. Причината е връзката й с бившия спортен министър Красен Кралев.

Въпреки многото публикации Петя Велкова нито веднъж не коментира личния си живот. За пръв път тя наруши мълчанието и се съгласи да повдигне завесата пред вестник „Филтър“.

 

– Петя, дълго отсъствахте от медийното пространство, но сега се завърнахте в него. Тази шумотевица как ви се отразява?

– Никога не съм имала амбицията да присъствам в медийното пространство. Просто професията ми на модел го налагаше. След това продължих да се занимавам с неща, които по един или друг начин са обвързани отново с медиите.

От доста време съм бранд мениджър на една от най-големите фирми за диаманти в България и неминуемо ми се налага постоянно да присъствам на светски събития. Сега действително малко повече се заговори за мен заради връзката ми с Красен Кралев. Но това, което ми се иска, е хората да се фокусират върху постиженията на един човек, а не върху личните му преживявания и емоции.

– Има ли нещо, което ви дразни в писанията за вас?

– През годините съм чела доста неща за себе си като 99 процента нямат нищо общо с истината. Но това, което най-много ме е обиждало, и то не само мен, е, че жълтите медии винаги са представяли професията на моделите като незначителна, като нещо елементарно. Само че зад всяка професия стои много труд. И всички тези момичета, които са били мои колежки, са с по няколко висши образования. Много от тях са изключително интелигентни и успешни в различни области. Не знам защо журналистите не пишат какво образование имаш, а все гледат личния ти живот.

– Така е и по света., не само у нас. Ако вие трябва да се представите с няколко изречения, какво бихте казали за Петя Велкова?

– Ако трябва да разкажа живота си в няколко изречения, бих казала, че съм трудолюбив и упорит човек, който има много приятели, а това е рядкост в днешно време. Винаги съм гледала да помагам и да правя добро, без да очаквам нещо в замяна.

Вероятно и затова в живота ми съм имала и по-малко разочарования. Старала съм се да съм достоен човек.

– Като се обърнете назад, има ли нещо, което днес никога не бихте направили и съжалявате за него?

 

– Не, за нищо не съжалявам. Всяко нещо е имало своето време и своя момент. Би било много тъжно, ако човек съжалява за действията си. Това би означавало, че те не са обмислени. А аз винаги съм обмисляла моите професионални действия.

– Да поговорим сега за вашата връзка с Красен Кралев. Как я опазихте толкова дълго време в тайна от медиите?

– Не сме се старали нищо да пазим в тайна. Живеем си живота и по никакъв начин не сме афиширали нашите отношения. Не знам защо изведнъж станахме интересни.

– Все пак нека кажем, че писанията за връзката ви се появиха, след като във вашия инстаграм профил бе качена снимка от рождения ви ден, на която сте с Красен Кралев.

– Не съм много активна в социалните мрежи и обикновено публикувам само неща, свързани с мои емоционални момент или с работата ми. В случая просто качих една снимка от рождения ми ден. Нищо повече.

– Да, но след това започнаха интерпретациите, а вие запазихте мълчание…

– Няма какво толкова да кажа. Имаме прекрасен, хармоничен живот. Отдадени сме на работата ни. Много си помагаме в бизнеса, както той на мен, така и аз на него.

 – Как му помагате в бизнеса?
– Знаете, че той от доста години се занимава с реклама и маркетинг. Аз също. И много се допълваме.

– Как всъщност се запознахте с Красен Кралев?

– Запознахме се чрез наши общи приятели. Открихме, че имаме много общи теми за разговор, и някак логично нашите отношения продължиха. Разбираме се чудесно. Освен това с него много си приличаме. Съвсем нормална двойка сме.

– Какъв мъж е той?

– Всичко, което съм очаквала да притежава един мъж, той го има. Красен е изключително успешен човек, един от най-добрите ни спортни министри и това е доказано с постиженията в българския спорт. Прекрасен партньор и баща е.

– Той рисува и има няколко изложби. Правил ли ви е портрет досега?

– Красен създава абстрактно изкуство, той не рисува портрети. Преди месец направи невероятна изложба в „Резиденс клуб“ в София, която му е пета поред. Много се вълнувахме, защото работихме заедно по организацията й. Спокойно мога да кажа, че това е най-успешната му изложба досега. От 12 картини десет намериха свой нов дом. Тази изложба постави Красен в света на българското изкуство на много висока позиция. Все пак хората го знаят като политик и им беше малко трудно в началото да го възприемат като художник. Сега смятам, че това се промени. Той за пореден път доказа, че всичко, с което се захваща, го прави по правилния начин.

– Все пак – ако пожелае да ви рисува — ще му позирате ли?

– Ще ви издам, че за мен е правил една специална картина, която е в дома ни. И тя ми е много любима. Но не смятам, че ще пожелае да ме рисува. Той обича да експериментира върху платното и това му доставя голямо удоволствие.

– Бихте ли се включила в политиката?

– Не. Човек трябва да прави неща, от които разбира. Политиката е много сложна материя. Малко са българските политици, които имат знанията и уменията за това. За да бъдеш успешен политик, няма как да не притежаваш тези неща.

– А липсва ли ви моделството?

– Не. Работейки с бижута, отново си доставям тази доза невероятна енергия, която съм получавала и като модел на подиума.

– Ще си позволя една шега. Сега може и сама да си изберете годежния пръстен?!

– (Смее се.) Това ще е доста трудно. Завършила съм Минно-геоложкия университет, и то специалност „Обработени и необработени диаманти и оценки“. По тази причина са много високи моите критерии за един камък.

– Работили сте и в телевизия. Тя липсва ли ви?

– Липсва ми — да. Работила съм седем години в Би Би Ти, „Канал 3“ и  телевизия „7 дни“. Водила съм основно светски предавания. Работата в телевизията носи един адреналин, който е неописуем.

– Ако днес имате възможност да водите предаване, какво би било то?

– Много се промени телевизията през последните години и не знам дали пак бих работила там. Винаги съм имала свободата да говоря каквото искам и едва ли бих поела риска да водя предаване, ако нямам тази свобода.

– Не искате да бъдете цензурирана…

– Не!

– За какво мечтаете?

– Мечтая семейството ми да бъде здраво и да сме щастливи.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране