15.12.2020 | 10:18
Палми Ранчев: Кубрат играе стар руски стил от 70-те години
Той беше равностоен на световния шампион, заяви писателят и боксов треньор

Писателят Палми Ранчев, който е бивш боксьор и треньор, коментира мача на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа. Ранчев е тренирал брата на Кубрат – Тервел Пулев. Според него Кобрата е загубил, тъй като не е бил достатъчно подготвен технически, а освен това стилът му е старомоден.

“В психологическо отношение Кубрат беше готов да даде всичко и беше отрязал всички пътища за отстъпление. Той беше равностоен на световния шампион”, заяви Палми Ранчев пред БНР.

По думите на Ранчев, Кобрата играе стар руски стил от 70-те години, който е носил успех на много българи, но в аматьорския бокс:

“В аматьорския бокс този стил на дистанция и с десни прави и леви прави. В професионалния бокс не можеш да задържиш противника си 12 рунда на далечно разстояние”.

Кубрат няма вина, подчерта Ранчев и добави:

“Той така е научен на този стар руски стил. Със стари руски оръжия играе срещу модерното въоръжение на комплексен боксьор, какъвто е Антъни Джошуа”.

Според Палми Ранчев Кубрат Пулев не е бил наясно с възможностите си, че с този стил не може да издържи 12 рунда. Той уточни обаче, че тактическите неща в играта на Кобрата трябва да бъдат преценени и от хората около него:

“Проблемът е, че в техническо отношение не са го подготвили”.

“Тълпата е безмилостна. Рингът е ешафод за губещия. Нокаутът е малка смърт”, коментира Ранчев по повод на коментарите за загубата на Пулев.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране