18.10.2023 | 11:05
Путин: Американските политически елити трябва да се научат “да уважават” Русия
"Невъзможно е интересите на Русия да бъдат смазани"

Руският президент Владимир Путин днес отхвърли коментарите на американския президент Джо Байдън и в свое интервю в Пекин обяви, че интересите на Москва не могат да бъдат смазани и че американските политици трябва да се научат да уважават хората около тях, съобщава агенция Ройтерс.

Това твърдение бе в отговор на коментари на американския лидер в негово интервю пред телевизия “Си Би Си Нюз”, в което той зяви: “Представете си какво ще стане, ако ние, всъщност, обединим цяла Европа и Путин най-после бъде смазан, така че да не може да причинява тези проблеми, които причинява”.

В кратко интервю, излъчено по държавната телевизия по време на срещата на върха в китайската столица, Путин заяви: “Не става въпрос лично за мен. Става въпрос за интересите на страната. И е невъзможно интересите на Русия да бъдат смазани. Те трябва да се вземат предвид”.
Руският лидер каза още, че както Байдън, с когото е в антагонистични отношения, откакто американският президент встъпи в длъжност през 2021 г., така и американските политически елити, трябва да се научат “да уважават” Русия. “Това се отнася не само за президента Байдън, но и за американските политически елити като цяло. Трябва да се научите да уважавате хората около вас и тогава няма да има нужда да смазвате когото и да било”, добави руският президент.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране