01.02.2024 | 12:31
Рашков: Убиха Нотариуса, защото се уплашиха какво ще разкрие
"Имаше връзки в прокуратурата и съда"

“Ние водихме разследване срещу този човек, когато бях министър. Той е свързан със среди и в прокуратурата, и в магистратурата, и в съда. Сега го отстраниха, защото се уплашиха, че ще разкрие факти за връзките му с такива среди”. Този коментар направи в кулоарите на НС бившият вътрешен министър Бойко Рашков, който в момента е депутат от ПП-ДБ. Страхът от потенциалните разкрития е основната версия за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

“Съдия Владислава Цариградска е написала днес нещо, там има две имена, едното от които напоследък, след промените в Конституцията в частта за прокуратурата, започна да размахва пръст – от държавния глава, докъдето прецени”, отбеляза многозначително той, но не отговори на въпрос кого точно визира.

Убийството в столичния кв. “Горна баня” бе коментирано и от Гроздан Караджов от ИТН. При слабо правителство, обикновено това се случва, лаконичен бе той. А на въпрос дали това е резултат от гангстерска война, той бе категоричен: “Гангстерска война е, ясно. Мафията в България е ясна. Тя е сраснала с политическата власт в момента, нормално е да има саморазправи. Пак казвам, винаги, когато е имало слаби правителства, се е случва това”, подчерта депутатът.

Предполага се, че дейността на Мартин е причината за убийството. От много години той е подозиран в крупни имотни и други измами. Става първия клиент на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество „Кушлев”. През 2008 г. комисията му отнема 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти. Забъркан бил в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране