20.11.2022 | 11:37
Сашко е бил отвлечен! Няма как да издържи бос и без храна толкова време
Вярвам, че някой го пусна, коментира лелята на момчето Елисавета Ваклинова

Цял Перник, а и цяла България, се вълнува от добрата новина за намирането на Сашко след повече от седмица в неизвестност.

Доброволци, които дни наред го търсеха още не могат да повярват, че момчето е оцеляло само в гората близо 9 денонощия.

Появиха се обаче и много неизвестни, задават се много въпроси. Лелята на Сашко – Елисавета Ваклинова, все още има съмнения, че момчето е било отвлечено.

“Вярвам, че някой го пусна, детето няма как да издържи толкова време. Босо, с опърпани дрехи, без храна – не може някой да ме убеди, че един човешки организъм може да издържи толкова дълго”, коментира Ваклинова пред Bulgaria On Air.

“Баща му ми се обади, мислехме да направим изявление пред медиите, да призовем хората да го пуснат. Минута след това ми звънна да ми каже, че е намерен и тръгна към Червена могила. Щях да кажа, че ако някои хора са с добри сърца и са скрили това дете, да го пуснат”, добави Елисавета Ваклинова.

Сашко беше открит от Веселин Георгиев, който заедно с колегата му в клуба по делтапланеризъм Милко Михалков, участват в акцията по издирването на момчето с аутизъм още от първия ден.

Александър е бил без маратонки.

Медици кометираха, че е много трудно да се повярва, че човек, още повече дете, може да изкара сред природата, без специална екипировка и тренировки при толкова ниски температури близо 9 дни. Нямал е също вода и храна, което допълнително влошава ситуацията.

Според тях трябва да се изследва внимателно всеки ден и евентуален маршрут, по който е минал Сашко или откъде се е появил на място, което вече е било обхождано много пъти.

https://www.facebook.com/100929589157946/photos/a.103437242240514/190526593531578

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране