28.11.2020 | 15:55
Фитнес се ребрандира на църква, за да избегне COVID локдауна
В Полша намериха начин да избегнат рестрикциите срещу коронавируса

Фитнес в Полша намери начин да избегне рестрикциите срещу коронавирус и настъпилия както там, така и у нас “локдаун”, който затвори всички фитнес зали.

“Понеже фитнес заниманията не са позволени, от днес предлагаме религиозни сбирки на членовете на църквата на Здравото тяло,” споделят Atlantic Sports в техния Фейсбук.

“Не ви се вярва? В този свят всичко е възможно,” допълват от фитнеса в Краков, цитирани от mma.bg.

Atlantic Sports също така съобщиха, че отварят магазин с фитнес оборудване, като призовават всеки да пробва уредите колкото си пожелае срещу съответна такса.

Ребрандирането дойде след като правителството в Полша реши да затвори фитнесите и плувните басейни, за да ограничи разпространението на коронавирус.

Освен тях всички ресторанти затварят, а учениците минават на онлайн обучение – също както и в България.

Но в същото време църквите имат разрешение да продължат работата си в католическата страна с над 38 милиона души. Вярващите само трябва да носят маски.

Интересното е, че църква на фитнеса вече има.

Още през 2015-та в Ню Йорк отваря фитнесът David Barton Gym. Той се помещава в епископска църква, построена през 1800 г., която през 90-те години е била денс клуб свързан с доста партита и употреба на наркотици.

През 2007-ма този етап от дейности в сградата е приключил и тя е била преобразуавана на търговски център.

Част от църквата обаче в момента работи като фитнес, която комбинира католическата архитектура с уреди за тежки тренировки.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране