08.02.2024 | 10:44
Хванатият с канабис Антъни Иванов: В САЩ употребявах марихуана по медицинско предписание
Плувецът се оправда, че е направил грешката заради "гадни и кофти решения", които го подтикнали

Количеството канабис, открито у плувеца Антъни Иванов е 0,4 грама, съобщиха официално от полицията.

Иванов е бил спрян за проверка в следобедните часове в сряда в ж.к. „Еленово” в гр. Благоевград. Той е бил със своя 21-годишен приятел Борис Панайотов, който е от Сандански, а в момента е курсант в Академията на МВР.

Двамата са предали с протокол за доброволно предаване пластмасов гриндер с остатъци от тревиста маса и стъклена лула с тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис с общо тегло около 0,4 грама.

Прокуратурата засега не е образувала досъдебно производство, а само предварителна проверка. Двамата са били задържани за няколко часа и освободени.

“Това беше детска грешка на двама малко по-големи деца. Нищо особено не се е случило. Разпитаха ни и ни казаха, че е маловажен случай и ни пуснаха. Не съм употребил канабис. Щяхме да пушим, но полицаи ни видяха на улицата и ни преджобиха преди това. Бях прибрал едно от нещата в мен, не знаех какво е – беше нещо стъклено. Не знам откъде е взет канабисът”, обясни тази сутрин пред журналисти Антъни Иванов, който от 7 часа тренира в плувния комплекс.

У него е открит гриндерът със следи от марихуана, но не знаел каква е тази вещ, която носи.

Оправда се, че е направил грешката заради “гадни и кофти решения”, които го подтикнали. Разказа, че в САЩ е употребявал марихуана по медицинско предписание, заради проблеми с рамото.

“Нямам обяснение защо го направих. Осъзнавам, че не е правилно. Съжалявам и за момчето с мен, което учи в Академията, най-вероятно ще бъде изгонен. Беше нелепа грешка, не е добър пример, но аз продължавам да работя, да тренирам”, допълни Иванов.

Коментира и че участието му на Олимпиадата е “Божа работа”. “Ако падне наказанието ми, съм готов да покрия норматив. Ако не, в началото на октомври съм готов за участие на световните купи и целта ми е да взема медал. Нямам контакти с федерацията и не искам да имам. Не мисля да се състезавам от федерацията, но ще е под български флаг”, допълни плувецът.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране