11.12.2023 | 9:07
ЦСКА се сбогува трогателно с “Армията”, Стоичков плаче (ВИДЕО)
Спас Делев развали празника на "червените"

ЦСКА отстъпи с 0:1 на Лудогорец в мач от 20-ия кръг на Първа лига, който бе последен, както за календарната 2024 година, така и на стадион “Българска армия” в този му вид преди реконструкцията. На препълнените до краен предел трибуни атмосферата бе великолепна през цялото времетраене на двубоя, а още в първите минути сектор “Г” направи страхотна хореография по повод започването на строежа на новия стадион. Легендата Христо Стоичков, който присъства на мача, не сдържа сълзите си и се сбогува емоционално с “Армията”.

В началните минути на първото полувреме играта бе равностойна. Малко след това Дюкенс Назон бе изведен сам срещу Серджио Падт, но нидерландският вратар на гостите спаси, а и нападателят бе в засада. След 30 игрови минути Тобиас Хайнц се озова на добра позиция след като получи пас в наказателното поле от Назон и центрира опасно, като топката тупна точно преди Марселино Кареасо да я засече и да я прати в опразнената врата. В добавеното време на първата част Назон успя да открадне топката от Оливие Вердон. Той центрира в наказателното поле, защитник на гостите не изчисти добре и топката попадна на крака на Джонатан Линдсет, който стреля от движение, но неточно. Малко след това хаитянинът пробва късмета си от далечно разтояние, но ударът му премина встрани от вратата на разградчани. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част в игра се появи Емануел Шакич, на мястото на Иван Турицов, който бе принудително заменен. Феновете в сектор “В” направиха страхотна хореография в знак на уважение и почит към легендарния футболен магьосник Димитър Якимов. Малко след това срещата бе прекъсната за няколко минути, заради затруднена видимост от множеството факли и димки, които бяха възпламенени. В 70-ата минута Майкъл Естрада замени Матиас Фаетон. Армейците вдигнаха оборотите и в 78-ата минута Хайнц центрира от корнер, а Амос Юга стреля с глава, но над напречната греда. В 83-ата минута Назон комбинира с Линдсет, но изстрелът на норвежецът бе спасен от Падт. Малко след това Кареасо бе повален в наказателното поле на гостите, но главният арбитър остана безмълвен. В 88-ата минута старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро пусна в игра Данило Асприля на мястото на Марселино Кареасо.

До последния съдийски сигнал червените атакуваха, но нямаха шанс, а вместо това гостите при една от редките си атаки стигнаха до попадение. Реализира го бившият нападател на ЦСКА Спас Делев.

Така Лудогорец се изравни по точки с ЦСКА – по 42, като “орлите” от Разград имат мач по-малко от “червените”. Лидер е Черно море с 45 точки.

https://www.facebook.com/cskasofiaofficial/videos/376868494741680

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране