06.12.2023 | 20:35
Арестуваха Ел Булгаро – босът на БГ мафията в Испания! (ВИДЕО)
Изнудвал футболен клуб за 500 000 евро

В Испания е задържан Иво – Ел Булгаро, който се смята за лидер на българската мафия, наричаща се “Ромпекостияс” (б. а. – Трошачи на кости), и един от най-опасните престъпници в страната според телевизия “Телесинко”.

Той е обвинен в опит за изнудване на един от директорите на футболния клуб Севиля, като е поискал от него 500 000 евро.

Полицията е задържала Иво “Ел Булгаро” в къща в един от кварталите на Мадрид. Той е поискал половин милион евро от клуба заради дълг, който Севиля е направил, след като е отказал да отиде на турне в Мексико.

Изнудвачите са твърдели, че говорят от името на мексикански картел, известен с насилието си. Това изнудване е от 2019 година, като главните подозрения падат върху Иво, но той не е единственият арестуван, а има още четирима, сред които и адвокат, предаде БТА.

“Иво е с твърд характер. Познавам го от петнадесет-двадесет години. Срещнахме се в ресторант, уговорката бе да отида сам. Той започна да говори, а след малко се появи човек, който беше висок два метра и много силен физически и ми позволи да си тръгна. Но бях принуден да си отида”, разказва пред емисията “ТардеАР” на телевизията журналистът и криминолог Хавиер Баросо.

Кой е Иво “Българинът”? 

Иво “Ел Булгаро” е един от най-опасните престъпници в Испания. Лидерът на повече от 100 души, които са известни с побоищата си. От „ТардеАР” анализират и криминалното му минало.

Мафиотът е лидер в бандата „Трошачи на кости“. Българинът от турски произход от години живее в Испания, като беше обект на разследване за укриване на 1 милион евро данъци.

Името на Иво Българина нашумя през 2016 г., когато се твърдеше, че искал да организира обира на тотомилионерката Гошка.

Лидерът на „El Rompehuesos“ (“Трошачите на кости”) започнал бизнеса като бияч в нощен клуб, а през 2018 г. дори притежавал бар в Монклоа.

Побои, наркотрафик, незаконен контрол на частна охрана била разнородната дейност на престъпната група.

През 2018 г. вестник “Ел Мундо” му посвещава специален и любопитен материал. Оказва се, че Иво си е купил орден и вече  маркиз и е получил Имперския орден на Карл V, връченпрез ноември 2015 г. от Испанското хералдическо дружество на тържествена церемония в самия замък Алказар де Сеговия. Церемонията включва въпрос-парола – “Защо дойдохте, сър?” към всеки награден човек, който отговаря „За да поискам влизането ми в ордена…“.Тази страна на Иво беше разкрита по време на разследването за подкупи на членове на мадридската общинска полиция в замяна на избягване на проверки и глоби в неговия нощен клуб The Host. Заговорът, разследван от съда на Пласа де Кастилия и Генералната комисия на съдебната полиция, води в полицията неочаквания двойник на Бейхан Мемзи Рафи, с евдоним Иво Ел Булгаро, обвинен в други случаи в използване на мафиотски тактики за контрол.

Според отдела за специализирани и насилствени престъпления на Националната полиция Иво Ел Булгаро има двойници, за да избегне арест в квартал Монклоа, където той притежава нощния клуб, разположен на улица Фераз. Той обаче надхитря полицията, като моли комиситя да му отнеме ордена, за да не го хванат. Двама членове на общинската полиция се радват на пътувания до Тайланд и Съединените щати, платени от El Búlgaro, който видял в тях ангелите пазители. Връзката на Иво с благородството и с асоциацията, която дава медали, е маркиз Диего де Гийамон, който трябвало да гарантира на бандата  липсата на проверки в бара The Host. Същият този маркиз, на свой ред член на Имперския орден на Карл V, спонсорира Иво, така че той да бъде обявен за рицар на ордена в Алказар де Сеговия и да постигне респект за бизнеса си. Бейхан Мемзи Рафи, след като е разследван в операция Eden, става бизнесмен и по-късно поема контрола над няколко игрални заведения, включително The Host. Разследванията показват, че е било обичайна практика Иво да плаща на маркиз Диего де Гийамон, така че неговата полицейска асоциация да дава медали на комисари, свързани агенти или шефовете му, а след това да има извинение да отиде и да ги помоли за услуги, които биха били от полза за Иво.Императорският орден на Карл V от своя страна е по-скоро частна асоциация, отколкото официален рицарски орден.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране