19.12.2020 | 17:27
БГ реалност: Как ти отнемат състезание, което си създал и организирал перфектно
Какво ще се случи с второто издание на "Челопеч Трейл"?

Организаторите на състезанието по планинско бягане “Челопеч Трейл” начело с Ахмед Ахмед-Фараона съобщиха за възникнали нередности поради намесата на председателя на Комисията по планинско бягане към Българска федерация лека атлетика Димитър Кисьов.

Първото издание на надпреварата се проведе на 19 юли 2020 г. и всички участници бяха много доволни.

Сега обаче на Фараона и съотборниците му от клуб “Жулистан” е “забит нож в гърба” и им се пречи да организират състезанието и през 2021 година.

Разказът на Ахмед Ахмед и партньорите му за случващото се:

“Скъпи приятели – любители на бягането.
Имаме важно съобщение за Вас. Благодарение на Вас тази година състезанието “Челопеч Трейл” се проведе много добре. Благодарение на Вас и на Екипа успяхме да спечелим и да организираме Национален шампионат по планинско бягане догодина. С тази добра новина за всички нас, проблемите започнаха да идват лека-полека.

Много трудно ни беше да вземем едно решение, което ще Ви го обявим по-долу в текста. Нека да Ви обясним какво се случи след като обявихме шампионата:

– Въпросният “председател” на планинското бягане в България – всеизвестният г-н Д.Кисьов се е свързал с община Челопеч и се е представил за такъв, какъвто го обявих в началото на изречението.
– Как така друг клуб ще организира състезание в техния район!? Неговите състезания били много по-добри организирани и така и така…

Не искам да изброявам всичко, което им е наговорил, защото така сам ще се обиждам. Ръководството на община Челопеч е решила да отнеме партньорството с НАС и да организира състезание с г-н Кисьов и г-жа Елена Ранчева, която достатъчно ни мрази – нас – организаторите на това състезание.

Най-много ме е яд, че ще използват името на състезанието, трасетата и цялото усилие, които сме положили, за да го превърнем в страхотен празник, както беше на 19.07.2020 г.

Екипът “Жулистан” няма да се откажем от организирането на състезание. Такова ще има – с ново местоположение, което ще Ви го обявим след Нова Година.

До тогава Ви молим да разпространите този пост, за да се види от повече бегачи и да разберат какви всъщност са въпросните хора.
Решението, което взехме, мислим, че е правилно.
Очаквайте и други важни съобщения скоро!
Пазете се!”.

https://www.facebook.com/ChelopechTrailRun/posts/246707020126534

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране