28.11.2020 | 18:48
Борисов пак захапа Радев: Евтини приказки, че от джипката разхвърлям пари! (ВИДЕО)
Когато той се обади, кредитна агенция дава оценката си за България, отсече премиерът

“Ще излезем първи от кризата, тръгне ли с ваксинирането европейската икономика”. Такава заявка даде премиерът Бойко Борисов. В съботния ден той направи обиколка в села в Родопите, където показа нови пътища и училище. Освен него, на обиколката присъстваха финансовият министър Кирил Ананиев, министърът на образованието Красимир Вълчев и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Премиерът коментира вчерашното изказване на президента Румен Радев, а за финал обърна внимание и на хората, пазарували вчера в моловете, преди затварянето от днес.

Борисов носеше със себе си и прочете част от излезлия доклад на Международната рейтингова агенция “Standard & Poor’s”, която потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ‘BBB/A-2’ със стабилна перспектива.

Така премиерът отговори на вчерашното изказване на президента Румен Радев, който определи бюджета за следващата година като неадекватен на настоящите реалности. Борисов се обърна към Радев с припомняне, че в първия си мандат е “извадил” страната по време на най-тежката финансова криза, а във втория е попълнил “дупката” от 4 млрд. лева във фалиралата КТБ, както и че са платени милиарди по договорите с АЕЦ “Белене” и американските централи.

“Вчера държавният глава използва много тежки думи. Създали сме бюджет и програма за възстановяване. Кое му дава право да каже, че това е бюджет на разрухата. Преди няколко седмици излезе “Мудис” и ни вдигна кредитния рейтинг. Всеки път когато президентът Радев се обади и му потече злобата, през нощта излиза кредитна агенция и казва какво мисли за България. Перспективата за следващата година, за “разрухата” на Радев остава стабилна. Поне за следващите 2 години. Евтини приказки, че от джипа се разхвърляли пари. Ето тук е типичен пример – училище, път, детски градини”, така Борисов направи изявлението си в компанията на местните хора, докато разглеждаше новоизградено училище.

Той също така каза, че се готви да изпълни бюджет за цялата следваща година, в отговор на думите на президента, че следващият кабинет ще бъде поставен в изключително неблагоприятна ситуация.

Накрая на монолога си и преди да продължи обиколката, Борисов коментира въведените от вчера в 23.30 нови противоепидемични мерки.

“Първи затворихме, лятото пуснахме цялата икономика да работи на макс, след това последни изчакахме, за да може през това време икономиката, доходите да растат, сега затваряме за три седмици и без това идват празници, ще отворим за празниците, хората отново психически да отдъхнат. И то как затваряме… Да не можете да отидете в ресторант или в кръчмата. Всичко друго работи. Видяхте, въпреки пандемията, снощи моловете. Това видя ли Ви се уплашен народ. Те отиваха да купуват и купуваха. Видяхте как носят”, завърши Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2950596998501684

 

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2950605991834118

 

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2950655931829124

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране