31.10.2023 | 22:54
Ваня Григорова: У нас корупцията е законна, а основното зло е алчността
"По отношение на подкрепата от страна на г-н Борисов и ГЕРБ, трябва да кажа, че аз приемам подкрепа от гражданите. Не аз, обаче, а ПП и ДБ са в сглобка с ГЕРБ"

Все още не съм решила дали ще гласувам с хартиена бюлетина в неделя, но съм гласувала и машинно. Била съм част от секционни избирателни комисии години наред, знам, че изборният процес може да се компрометира и по двата начина. Въпросът е във волята на гражданите. Основният ни враг е апатията. Основното зло е алчността. Подправянето на бюлетини е начинът, по който алчността си пробива пътя към властта. Това каза в интервю за бТВ кандидатът за кмет на столицата Ваня Григорова.

“На първо място трябва да бъде интересът на обикновения, на работещия човек в София. Ако някой ме подкрепя, то това са тези хора. Ако има формации, които най-сетне са припознали тези мои цели, нека работят в посоката, която съм задала аз”, подчерта тя.

И добави, че в лично качество не е водила разговори за политическа подкрепа, но и няма как да не се съгласи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че тя е по-добрият кандидат.
“По отношение на подкрепата от страна на г-н Борисов и ГЕРБ, трябва да кажа, че аз приемам подкрепа от гражданите. Не аз, обаче, а ПП и ДБ са в сглобка с ГЕРБ”, припомни Григорова и заяви, че не се чувства длъжна на ГЕРБ заради подкрепата за нея.

Григорова е категорична, че в общинския бюджет трябва да се отделят повече средства за здравеопазване, образование, превенция на болести и грижа за хората с увреждания. “Всяка една политика минава през бюджета, който трябва да бъде прекроен. На първо място трябва да спре изтичането на средства от него. У нас корупцията е законна. Когато една дейност не се извършва от общиснко предприятие, се дава на частна фирма, която с отделените средства формира печалби, натиска работниците си и често дори и не сключва договори с тях”, отбеляза кандидат-кметът.

“Защо превърнахме София в пазар”, запита Григорова и добави, че на града са му необходими също и занаятчии като заварчици и шлосери, например.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране