02.03.2019 | 10:47
Внимание! Джендъри по училищата
Скандална анкета иска българчетата да посочват дали са момче, момиче или „друго”

Грандиозен скандал взриви обществото, след като стана ясно, че третият пол влиза в българските училища през задния вход, а чиновници от образователното министерство гузно се оправдават с Еврокомисията.

Повод за вълната на възмущение в социалните мрежи е европейска анкета, която се разпространява из български училища. Става дума за инструмента Selfie, с чиято помощ училищата могат да оценят своето равнище на преподаване в ерата на дигиталните технологии. В рамките на този инструмент е включена анкета, в която наред с другите въпроси децата над 9 години трябва да посочат своя пол, а възможностите за отговор са “момче”, “момиче”, “друго” и „предпочитам да не казвам“. Именно този въпрос породи обвинения, че се нарушава Конституцията, че се проповядва джендър идеология в училищата и че се събира информация за сексуалната ориентация на децата, с която може да се злоупотребява.

Гневни родители изразиха възмущението си, че българчетата са принудени да се срамуват от пола си и да се чудят от най-ранна възраст какво лошо има в това да си момче или момиче, какви са тези хора от трети пол, щом най-малко в природата такива не са известни. „Злото не успя да пробие с Истанбулската конвенция, сега го прави по заобиколен път, и то като атакува директно най-скъпото ни – децата ни”, „Опомнете се и махнете този позорен въпрос от анкетата”, пишат родители в мрежата. А някои дори искат оставката на образователния министър Красимир Вълчев. Редица социологически проучвания също потвърдиха, че сънародниците ни не искат приемане на трети и какъвто и да било друг пол, против хомосексуалните бракове са и всякакви подобни извращения.

Политици и анализатори заявиха, че въпросът е скандален и неадекватен, а освен това е прокаран тайно в училищата в разрез с Конституцията на България, според която има два пола – биологичните мъжки и женски.

От министерството на образованието съобщиха, че са „помолили” ЕС за редакция на злополучната анкета, което също предизвика негодувание: как може да молим какво и как да се преподава в българските училища?!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране