25.07.2020 | 12:04
ГЕРБ са обидени, че Eлена Йончева е пратила в САЩ записа с Борисов
Това не биваше да бъде изнасяно по такъв начин, коментира Валентин Радев новината, че записът е автентичен

настоящ депутат от ГЕРБ Валентин Радев коментира пред bTV новината на Елена Йончева от петък, че американска експертиза е потвърдила автентичността на записа с Бойко Борисов от юни. Радев засегнато обясни, че имало български институции, прокуратура и съд, които още не се са произнесли по казуса и затова не трябвало да се шуми в чужбина.

Радев дори направи паралел с вестникарска история от първите години след Освобождението, как след като е бил затворен в Черната джамия, Петко Каравелов е обяснил на чуждестранни журналисти, че не е бит и измъчван там, защото българската демокрация не позволява такива злодейства.

“Правителството не се е бетонирало, а се опитва да каже защо според него е добре да се чакат изборите. ГЕРБ сме тук, за да не допуснем във властта БСП и ДПС. Този мафиотски модел беше наложен именно от тези партии”, каза още Радев.

Скандалният запис с Бойко Борисов, в който той употребява обидни епитети към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, е автентичен. По него няма монтаж, няма следи от въздействие, гласът е на премиера. Всичко това обяви в петък следобед евродепутатът от БСП Елена Йончева, позовавайки се на американска лаборатория. Изследването е направено по нейна поръчка. Лабораторията работела с ФБР, американски и европейски съдилища, имала всички сертификати. Докладът й по случая бил от 34 страници.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране