03.05.2021 | 16:38
ГЕРБ скочи на ДБ за даренията и на Радев за консултациите за ЦИК (ВИДЕО)
Този Изборен кодекс е срамен и брутален, каза Тома Биков

ГЕРБ с ново извънредно изявление в рамките на деня. Сутринта премиерът в оставка Бойко Борисов и членове на формацията негодуваха срещу последните промени в ИК.

Сега ГЕРБ опровергават твърденията на Демократична България, че фирмата доставчик на машините за гласуване не са правили дарители на тяхната партия.

За целта дори представиха разпечатка от Сметната палата. Георг Георгиев поясни, че става дума за дарение на местните избори през 2019 година.

Той разкритикува опонентите си, че не коментират важни международни теми – от БСП, през ДБ, до ИТН. “Ако чака 240 мнозинство, това в България няма как да се случи”, каза той по адрес на Слави Трифонов.

Тома Биков пък определи като срамни промените в ИК. Разкритикува ги, че мълчат по темата, че Радев скоростно свиква консултации за ЦИК. Оплака се, че те не са знаели нищо. Не знаели на какви критерии щели да отговарят кандидатите и как ще преминават консултациите. “Ако ние бяхме направили такъв погром, вие щяхме да ни унищожите”, каза Биков. “В момента виждаме нарисувана една фалшификация и да спечелят определени политически сили”, каза Биков и добави, че всички това е Радев да спечели втори мандат. Предупреди, че страната от политическа криза може да влезе в конституционна. Определи процедурата за ЦИК като съмнителна и неясна.

Биков поясни, че сега научават и тепърва ще подготвят своите кандидати за ЦИК. По думите му това е абсолютен скандал. Напомни, че промените в ИК са били публикувани още на 30 април в Държавен вестник, въпреки че трябвало да бъде обнародван на 1 май. Още не са решили дали и кога ще жалят пред КС промените в ИК. Биков определи като срамно промените в ИК, с които да се разформира ЦИК и Радев да си назначи своя комисия.

Биков поясни, че вероятно ще се научи с прессъобщение и за разпускане на НС.

https://www.facebook.com/81955041983/videos/1628492054014360

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране