06.12.2023 | 20:40
Голям резил за Левски! Останалият без пари Хебър елиминира “сините” (ВИДЕО)
Атанас Кабов наказа бившия си клуб

Левски сериозно се изложи срещу Хебър и отпадна от турнира за Купата на България. „Сините“ загубиха с 1:2 гостуването в Пазарджик и като цяло изиграха един от най-колебливите си мачове през този сезон. Воденият от Любослав Пенев Хебър е раздиран от проблеми заради финансовия колапс след смяната на градската управа, но въпреки това “гробарите” надвиха представилите се неубедително играчи на Николай Костов.

Уелтън успя да върне Левски в мача, след като домакините бяха повели в резултата, но дълбоко в добавеното време „синият“ юноша Атанас Кабов сложи точка на спора.

Мачът започна със страхотно спасяване на Пламен Андреев. В 5-ата минута Георги Николов се пребори отлично за една топка и спечели корнер за „Хебър“. След изпълнението нападателят изпревари Кристиан Димитров и стреля от малкото наказателно поле с глава, а Пламен Андреев като по чудо изби. В 10-ата минута Тисовски шутира, но след рикошет във Ван дер Каап топката излезе в корнер. Малко по-късно Пламен Андреев изнесе по много наивен начин и уцели Асен Митков в гърба. Топката попадна в играч на „Хебър“, който обаче не успя да прехвърли Пламен Андреев.

Постепенно „Левски“ пробва да изнесе топката в по-предни позиции и да организира по-опасни атаки, но имаше твърде много брак в последното подаване. Вместо това, играчите на „Хебър“ по-често стигаха до опасни слизания по двата фланга и центрирания, които да внесат смут в „синята“ защита.

В 29-ата минута Ван дер Каап върна рисковано към Андреев, а Георги Николов атакува топката и изпревари вратаря на Левски. Ъгълът обаче беше твърде малък, за да стреля и пробва подаване. Андреев обаче успя да се върне навреме и да хване топката.

Второто полувреме отново започна с положение за „Хебър“. Атанас Кабов получи топката отляво, нахлу към наказателното поле и пробва фалциран удар, но покрай вратата. В 50-ата минута „сините“ имаха първи шанс за второто полувреме. Краев подаде дълъг пас към Роналдо, а крилото подаде прострелно към Рикардиньо, но стражът Игонен го изпревари и улови топката. В 55-ата минута отново Краев даде дълъг пас, този път към левия фланг към Уелтън, бразилецът овладя, влезе навътре и шутира в близкия ъгъл. В 66-ата минута „Хебър“ получи дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Петрис срещу Олексий Збун, а от 11-те метра Ангел Бастунов бе точен – 1:0.

След гола играчите на Николай Костов заобградиха вратата на „Хебър“ в яростни опити да изравнят, но много трудно стигаха до чисти положения. Вместо това Архан Исуф от домакините се откъсна добре при една контра и стреля опасно, но покрай вратата. В 80-ата минута „Левски“ най-после направи опасна атака. Уелтън се нагърби с топка в крака и мина през двама играчи на „Хебър“, след което стреля много силно и топката профуча покрай гредата. В 88-ата минута „Левски“ имаше уникален шанс да изравни. При една контра Марин Петков се откъсна и подаде към Уелтън, който със силен шут уцели гредата, вместо да реализира в опразнената врата. В 91-ата минута обаче бразилецът все пак реализира. Той пое топката на левия фланг, влезе навътре по терена, преодолявайки двама бранители на съперника и вкара – 1:1.

В продължението „Левски“ продължи да търси гола. Рикардиньо взе една топка в центъра, нахлу в наказателното поле и върна към Марин Петков, но крилото от трудна ситуация не успя да реализира. В 8-ата минута от добавеното време играчите на Николай Костов имаха и претенции за дузпа, която бе подмината от главния съдия. Буквално в ответната атака „Хебър“ шокира „Левски“. Огромна грешка в защитата на „сините“ при един опит на Кристиан Димитров да изчисти топката прати топката в краката на Кабов, който абсолютно непокрит реализира за 2:1.

Хебър – Левски 2:1
1:0 Ангел Бастунов 68′(дузпа)
1:1 Уелтон 90+1′
2:1 Атанас Кабов 90+9′

ВИДЕО!

 

https://www.facebook.com/levskiofficial/videos/898321821914595

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране