02.02.2024 | 10:53
Защо МВР клекна пред жената на Нотариуса – риалити героиня и разследващ полицай с богато секс досие
Гергана Божанова се похвали преди 3 г., че вече е юрист и даже е завършила с отличие. Колегите й не я познават и не са я виждали на лекции

Мартин Божанов-Нотариуса, който бе застрелян в сряда в София, се смяташе за човек с голямо влияние в съдебната система. Това обаче никога не бе проверено от институциите, не беше потвърдено, нито отхвърлено по официален път.

Името му влезе в публичното пространство след разследване на организацията „Антикорупционен фонд“ през 2021 г. Тогава бе разказана историята на бизнесмена Веселин Денков. Той лежа няколко месеца в ареста по дело на специализираната прокуратура.

Неофициално се твърдеше, че то е било образувано, защото Денков е приеман за приближен до Васил Божков, когото последното правителство на ГЕРБ и тогавашният главен прокурор Иван Гешев смятаха за организатор на протестите с искане за техните оставки.

След ареста на Денков жена му Ивайла Бакалова започва да търси начини за освобождаването му и да се среща с различни хора. Сред тях е бившият съветник по антикорупционни въпроси в министерския съвет Яне Янев, както и Мартин Божанов. Последния се представя като консултант по всякакви въпроси – от това как да си аранжираш градината до това кой адвокат да си наемеш.

След убийството му се разбра, че жена му Гергана Божанова е служител на МВР. Ръководството на силовото ведомство обясни, че тя е била освободена, но съдът я е възстановил на длъжност. Това, което МВР пропусна да спомене, е, че процедурата по освобождаването ѝ е била компрометирана по такъв начин, че изходът от обжалването е бил ясен.

Божанова е започнала работа в ГДБОП през пролетта на 2021 г. след като е спечелила конкурс за длъжност на младши разследващ полицай. Назначена е като стажант и пратена на курс за първоначално обучение. Два месеца по-късно, в края на юли, тогавашният шеф на ГДБОП и настоящ министър Калин Стоянов предлага служебните отношения с Божанова да бъдат прекратени.

Основанието му е отказ на Държавната комисия по сигурността на информацията да ѝ издаде допуск до класифицирана информация. Какви са мотивите за това решение не е ясно. То е постановено след задължителното по закон проучване за надеждност на човека, който ще има достъп до държавни тайни. Божанова е освободена, но подава жалба в съда.

На първа инстанция съдът отменя освобождаването ѝ. Причината е, че по закон МВР е длъжно да предложи на служител без или с отнет допуск до класифицирана информация друга длъжност, за която не се изисква такова разрешение. Ако служителят откаже да я заеме или пък няма свободна позиция, вече може да бъде освободен.

„В този случай не се установява да е изпълнена процедурата, поради което следва да се направи извод, че заповедта е издадена при неспазване на процесуалните правила. Това неспазване съдът намира, че следва да се приеме за съществено такова. При безспорно установеното наличие на неспазването му не би могло да се достигне до извод, че ответникът би достигнал до същите изводи (издаване процесната заповед за прекратяване на служебното правоотношение) ако процесуалните правила, описани по-горе, биха били спазени“, посочва се в решението на административния съд София-град.

Няколко месеца по-късно МВР обжалва. Върховният административен съд обаче е съгласен с първата инстанция и потвърждава окончателно решението. Така Божанова е възстановена в МВР. Според главния секретар на силовото ведомство Живко Коцев в момента тя е в отпуск по майчинство.

Брюнетката стана популярна преди около 10 години с участието си в риалити шоуто “Къртицата”. Гергана Божанова, която тогава се казваше Грънчарова, още на 23 години знаеше какво иска – известност и богат мъж.

С влизането си в „Къртицата” Гери обяви, че има спешна нужда от пари, защото сама се бори с ежедневието и няма богат спонсор. След шоуто й провървя и започна да се люби само с богаташи.

Красивата участничка от риалити формата първо се залюби с Емил Каменов, който спечели голямата награда във формата. Гергана беше с Емо докато имаше пари, а след това се прехвърли на известния автомобилен пилот и плейбой Георги Танев.

“Връзката ни продължи година и половина” – разкри след раздялата Гери, която се преориентира към по-заможен столичен бизнесмен, който не е популярен.

Малко по-късно красавицата среща Мартин Божанов, който я пленява с финансовите си възможности. Двамата набързо заживяват заедно, а Нотариуса кара брюнетката да се запише да учи “Право” в НБУ. Грънчарова набързо завършва с отличие, а половинката й дарява няколко хиляди на университета, от добра воля, разбира се.

Междувременно ражда син от Божанов и се подлага на няколко кореции – уголемяване на бюста и устните.

Преди 3 години Гери се похвали, че вече е юрист и даже е завършила с отличие. Колегите й не я познават и не са я виждали на лекции. Малко след като се дипломира тунингованата красавица става разследващ полицай в ГДБОП. Там тя постъпва на работа след безпрецедентен конкурс. Малко след като става “антимафиот” достъпът й до класифицирана информация е бил отнет от ръководството на службата, но остава в разследващия екип от ГДБОП. Колегите й издават, че постоянно е взимала отпуски, болнични, майчинство. На работа е ходела с джип “Порше” за няколко хиляди евро.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране