21.01.2024 | 19:54
Какво ще се случи с Георги – убиецът на любимата учителка Рада Гешева
Хоспитализиран е няколко пъти в Центъра за психично здраве „Проф.д-р Иван Темков“, може да се окаже невменяем

Какво ще се случи с 24-годишния Георги Генджов, който преди часове уби майка си – обичаната учителка Рада Гешева? Това питат бургазлии, които са силно обезпокоени от информацията на Флагман.бг, че младият мъж имал симптоматика на параноидна шизофрения.

Георги е задържан за 24 часа, назначена е експертиза, за да се установи менталното му състояние.

Според информацията, която дежурният ни редактор събра днес, Георги няколко пъти е бил хоспитализиран в Центъра за психично здраве „Проф.д-р Иван Темков“.

Според лекари, които са го лекували, той имал сериозно заболяване, но състоянието му се влошило още повече заради системна злоупотреба с наркотични вещества. Това било причината да се върне от София и прекъсне висшето си образование.

Георги на практика не е имал приятели. Живеел с майка си на партера на ул.“Шейново“, бил затворен и абсолютно некомуникативен. Съседи го описват като отнесен и честно неадекватен човек, който за последните 6-7 месеца не си е разменил и дума с тях.

Близки на легендарната бургаска учителка Рада Гешева споделят, че тя се е борила за детето си до последно. Опитвала се да му осигури качествено лечение, но психиатрите и в Бургас, и в София така и не намерили адекватно лечение.

Една от работните хипотези в разследването е, че снощи Георги изпаднал в криза. Изобщо не разпознал майка си, до последно си въобразявал, че е враг, когото трябва да убие. Заради това я нападнал посреднощ и нанесъл над 40 удара с нож.

Веднага след това се обадил на телефон 112 и съобщил за убийството. На адреса са дошли 4 патрулни автомобила и линейка. Георги се държал крайно неадекватно, сякаш е под въздействието на тежки наркотици.

1 коментар

  1. Норберт Йовчев каза:

    Съпричастен съм на коментар 71.от Димитър Казаков от вестник ФалгаманБг
    21.01.2024 17:23:40

    В знак на съпричастност към близките на Рада Гешева, както и уважение към паметта й, моля администраторите на сйата да спрете коментарите!!!

    Не е нужно всякаква малограмотна пастмина да драска глупости!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране