23.06.2020 | 23:06
Левски кръгла нула под пороя, отново е без трофей
Локомотив (Пловдив) на финал за Купата на България

Левски и Локомотив (Пловдив) завършиха 0:0 в среща-реванш от 1/2-финалите от турнира за Купата на България под пороя над „Герена“. Така гостите продължиха напред след аванс от два гола от двубоя в Пловдив, завършил 2:0.

Момчетата на Георги Тодоров започнаха по-агресивно мача, но без да успеят да застрашат вратата на Мартин Луков в началните минути.

В 24-ата минута младият Станислав Иванов имаше шанс да открие резултата, но изстрелът му бе неточен и мина покрай вратата на “смърфовете”.

С течение на двубоя „Локомотив“ заигра по-стабилно, а минути преди края на първата част Георги Георгиев попречи на “смърфовете” да отбележат. Стражът на “сините” спря с една ръка топката, която летеше към вратата му след удар от въздуха на Бирсент Карагерен.

На почивката Георги Тодоров реши да започне със смените, като Найджъл Робърта замени Стайн Спиерингс, а Мартин Райнов влезе на мястото на Франко Мазурек.

След подновяването на играта и двата тима не успяваха да задържат топката в свое владение дълго време. В 57-ата минута „Левски“ все пак стигна до възможност пред вратата на гостите. Робърта бе изведен зад гърба на отбраната на „Локомотив“, но Диниш Алмейда спря нападателя.

В 63-ата минута Иван Горанов центрира в наказателното поле на главата на Паулиньо, който стреля към вратата на Луков, но стражът на “смърфовете” се намеси и изби в корнер. “Сините” обаче продължиха с натиска си в търсене на гол. Станислав Иванов прати топката високо над вратата, но секунди след това Найджъл Робърта опита да вкара със задна ножица, но стреля право в тялото на Луков. Мартин Райнов пък не успя да се справи с добавката.

До края „сините“ опитаха всичко по силите си, но до гол не се стигна. В последните секунди гол на Каргас бе отменен за фаул в атака.

Така Левски за пореден сезон остава без трофей. За последно “сините” бяха шампиони 2009 година, след което не са печелили нито титлата, нито Купата на България.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране