26.11.2023 | 10:12
Москва е атакувана с дронове през нощта
Летищата Внуково и Домодедово бяха временно затворени през нощта

Тази нощ Москва беше подложена на масирана атака от дронове, заяви кметът на руската столица Сергей Собянин.

Според него това са били украински дронове. Собянин твърди, че пет от тях са били свалени в района на Наро-Фоминск (50 км до външния транспортен пръстен на Москва), Одинцово (западното предградие на Москва), Подолск (южното предградие на Москва), Раменско (югоизточното предградие на Москва).

В същото време губернаторът на Московска област обяви, че са регистрирани щети на къщи, но няма загинали и ранени, предаде УНИАН.

Московските летища Внуково и Домодедово бяха временно затворени през нощта.

Кметът на руската столица допълни, че безпилотните самолети изглежда са летели от югозапад – забелязани са в Брянска, Калужка и Тулска област. По думите му там са били прихванати няколко дрона.

Общо, според руските медии, през нощта са били свалени 11 безпилотни летателни апарата, а други 9 дронове са били свалени от руската ПВО сутринта над територията на Московска, Тулска, Калужка и Брянска област.

Освен това над Тула са свалени два безпилотни летателни апарата, а отломките на един от тях се предполага, че са ударили жилищна сграда. По-късно стана известно, че дронът наистина се е разбил във висока сграда в Тула. Експлозията е повредила балкон на 12-ия етаж и е избила няколко прозореца.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране