12.11.2021 | 9:02
Ники Михайлов и Вуцов направиха чудеса на вратата на националния отбор
България измъкна 1:1 от Украйна в Одеса

Българският национален отбор завърши 1:1 в гостуването си на четвъртфиналиста от европейското първенство Украйна и затвърди положителните впечатления от прогреса си под ръководството на Ясен Петров. Младият ни състав се бори мъжки срещу далеч по-опитния си съперник и макар да допусна домакините да владеят играта, бе на малко повече от 10 минути от победата в Одеса.

Феноменален мач изнесоха вратарите – Николай Михайлов, стартирал с капитанската лента, и пълният дебютант Светослав Вуцов, впечатлил с намесите си след почивката. 19-годишният футболист на Славия бе дебютант номер 14 за календарната година, като освен него първи мач за “лъвовете” записа Едисон Йорданов. Десният защитник стартира двубоя устремно, но за съжаление бе принуден да напусне поради травма.

В първия си двубой като титуляр за България Радослав Кирилов матира украинската отбрана и откри резултата в 35-ата минута, като отново той имаше златна възможност да удвои след почивката. Макар да отправиха над дузина точни удари, домакините пък съумяха да се разпишат само веднъж, след красив далечен шут на Степаненко в 79-ата минута.

България ще отпътува за последната си среща през 2021 година – гостуването на Швейцария в Люцерн – с едно единствено поражение в последните си шест двубоя. В тях нашите записаха три победи у дома, както и престижни ремита при гостуванията на актуалния европейски шампион Италия и на силния състав на Украйна.

Световната квалификация на нашите срещу Швейцария е в понеделник от 21:45 часа.

https://www.facebook.com/BulgarianNationalTeam/posts/395535358686262

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране