25.08.2021 | 10:09
Октай: Кирил Петков най-много раздразни ДПС, удряйки обръчите на Доган
Докато ДПС, ГЕРБ и БСП са в парламента, няма как да стане истинска съдебна реформа, смята политическият анализатор

Най-големият враг на ДПС в момента е не само служебният министър на икономиката Кирил Петков. Техни врагове са и финансовият, и вътрешният министър. Бойко Рашков с контрола върху контролирания и купен вот раздразни много техни брокери на гласове в страната. Кирил Петков най-много ги раздразни с разследванията и информацията, която изнесе за ББР и консолидационните компании. Всички тези разкрития директно удрят обръчите на Доган, затова от ДПС са толкова афектирани и раздразнени. Това каза в интервю за “Фрог нюз” политическият анализатор Осман Октай.

“Още от времето на Емил Караниколов, икономическият министър, когото Бойко Борисов уволни заради съмнения за връзка с Пеевски, ДПС осъществяваше изключителен контрол в полза на т.нар. „обръчи от фирми“, особено около Делян Пеевски, за всички кадрови и ключови позиции – като започнете от Стоян Мавродиев. Връзката на Мавродиев и Пеевски е много силна що се отнася до регистрираните офшорни компании от офисите на Мавродиев от едно време. Когато министър Кирил Петков, с подкрепата на президента, вече осветява всички тези схеми и сменя ръководства, естествено най-нормалното нещо е хората от обръчите на Доган да са ядосани и изнервени”, обясни Октай.

“Местните феодали получиха подкрепа точно от три формации – ГЕРБ, ДПС и БСП. И те в съглашателство контролират съдебната система и си излъчиха и главен прокурор. Тези хора, говорейки днес за бюджета и за съдебна реформа, просто лъжат избирателите. Докато ДПС, ГЕРБ и БСП са в парламента, няма как да стане истинска съдебна реформа, каквато очакват българските граждани, защото те разчитат на защита от прокуратурата. Те затова имат такова самочувствие, че няма кой да ги преследва. Нали помните репликата на Цветан Цветанов навремето: „Няма кой да ме накаже мене“? Те изцяло разчитат на бухалката, наречена „прокуратура“ и бухалките „Специализирана прокуратура“ и „Специализира съд“. Сега ДПС най-нагло искат информация дали Пеевски има извършени престъпления точно от тези структури, които го прикриват”, допълни анализаторът.

“След репликата на президента „Мутри вън!“ днес цялата мафия е на война с президентската институция и служебното правителство. Ще направят всичко възможно да елиминират президента Радев, ако доведат изборите до балотаж, както се случи с Петър Стоянов”, предупреди той.

“Ако останем без актуализиран бюджет ще настъпи драма в обществото наесен. Не президентът, не служебното правителство, а тези, за които сме гласували на последните избори, ще са виновни за провала на бюджета. Предупреждавам – има опасност да не направят актуализация на бюджета и този път ще са виновни абсолютно всички, без изключение”, коментира в заключение Октай.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране