05.02.2022 | 11:19
Отлично начало за България и Владимир Зографски в Пекин
Надявам се утре да е по-добре, каза родният олимпиец

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски се класира с 13 резултат за финалите на нормална шанца на Олимпийските игри в Пекин.

В квалификациите родният представител записа скок от 97.5 метра и с 99.7 точки намери място в утрешния финал в надпреварата.

Преди скока си Владимир Зографски трябваше да напусне “масата” за старт, заради вятъра в комплекса в Джъндзякоу. Силният порив накара организаторите да забавят скока на българина с около минута, но това не попречи на доброто му представяне.

С най-добър резултат квалификацията спечели Мариус Линдвик от Норвегия, последван от сънародника си Роберт Йохансон и Пьотр Зила от Полша.

От 53 състезатели 50 продължават напред в състезанието на нормалната шанца.

Финалът в дисциплината е утре, 6 февруари, и започва в 13:00 часа българско време. Надпреварата ще можете да гледате по БНТ 1, БНТ 3 и Евроспорт.

„Надявам се утре да е по-добре. Допуснах няколко грешки, но това е квалификация, утре е големият ден. Забавянето преди скока не бих казал, че ми пречи, аз гледам да се концентрирам за това какво ми престои. По-лошо е, ако се наложи да чакаш на тези температури“, сподели пред БНТ Влади Зографски след квалификацията.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране