02.02.2020 | 16:21
Официалният собственик на Левски е арестуван заедно с Божков в Абу Даби
Иван Гешев потвърди новината

Собственикът на мажоритарния пакет акции във футболен клуб Левски – Георги Попов, е бил арестуван заедно с бизнесмена Васил Божков в Абу Даби в Обединените арабски емирства.

Това потвърди официално главният прокурор Иван Гешев.

Георги Попов има обвинение за участие в организирана престъпна група. То му беше повдигнато заедно със седемте обвинения на Божков.

Попов е сред най-доверените хора на богаташа. Двамата са заедно от 30 години.

Иван Гешев обясни, че властите в Емирствата са изпратили официално потвърждение до българските власти за ареста на Божков и Попов.

От 6 март 2019 г. Георги Попов е притежател на 86,6% от акциите на ПФК Левски. На официалното Общо събрание той се представи като вицепрезидент на “Нове холдинг”.

Справка в Търговския регистър тогава показа, че през годините Попов участва в управлението на над 35 фирми, а собственост има в 17 от тях. Заедно с Божков той е в съвета на директорите на компаниите от хазартния сектор “Национална Лотария” АД и “Ню Геймс” АД. Със своята ГКПГ АД държи 5% от собствеността в “Лотария БГ” ООД.

В същото време БЛИЦ информира, че е задържан и друг от хората на Васил Божков – Александър Тумпаров, който ръководи казиното в хотел “Интерконтинентал” в София.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране