10.04.2022 | 20:57
Петков: Гюров няма да участва в избор, който ще бъде решаван от ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)
Продължаваме промяната няма да подкрепи г-н Каримански заради притеснения, свързани с неговата професионална биография, обяви премиерът

“Андрей Гюров изтегля кандидатурата си за управител на БНБ, защото не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление на управляващата коалиция ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС”. Това обяви премиерът Кирил Петков, който направи изявление за медиите в Министерския съвет.

“Продължаваме промяната няма да подкрепи г-н Каримански заради притеснения, свързани с неговата професионална биография. Няма пречка настоящият гуверньор на БНБ да остане на поста си до обединяването на коалицията около общ кандидат.

Закриването на специализираните съд и прокуратура е ключово за реформирането на българската съдебна система. Борбата с корупцията е невъзможна без тази реформа.

Предлагаме засилен контрол на Народното събрание при разплащанията с пътните фирми, които в разрез със закона са извършвали строителни дейности по времето на управлението на ГЕРБ.

Никакви решения на тема Северна Македония и Украйна няма да бъдат вземани извън българския парламент”, добави Кирил Петков.

 

https://www.facebook.com/Government.of.Bulgaria/videos/316420223912451

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране