21.07.2020 | 13:06
Попето: Лечков е една от причините да напусна националния отбор
Много неща не знаете, каза бившият капитан на България

Ивелин Попов разкри защо се отказа от националния отбор. Той обяви пред “БНТ”, че не всичко в отбора изглежда, така както се представя в обществото. Българският атакуващ халф споделя, че споровете с Йордан Лечков са една от големите причини да вземе важното решение.

Попето не пропусна и да разкрие някои любопитни задкулисни сценарии от последните си години с екипа на “лъвовете”.

“Пожелавам успех на момчетата в националния отбор. Доста малко съмишленици останаха в отбора. Нямам подкрепа от достатъчен брой хора. Малко хора ме подкрепят. Нещата, както аз ги виждам, няма да се получат. За това, по-добре да спра и да каза “чао”. Да дам път на младите както се казва”, започна той.

“Много неща не знаете. И след изпусната дузпа излизаха ръководни фактори и казваха какви ли не неща. Тогава аз станах в съблекалнята и казах: “Аз съм виновен за този равен, изпуснах дузпа”. Много момчета обаче станаха и казаха, че всички сме виновни. Любо Пенев също. Но пред медиите излезе все едно друго нещо е станало”.

“След мача с Англия започна да се говори защо не са отишли повече от играчите да говорят с феновете. Лично аз съм отишъл и съм говорил с хората. С такива недомлъвки… явно трябваше да се покаже на хората колко сме задружни, но нещата не са съвсем така. Моето поведение сочи какъв човек съм”.

“Лечков е една от причините. Не може директор да се държи така. Като си директор, трябва да поддържаш футболистите. Той само казва, че ни е осигурил всичко. Не става така да се хулят футболистите и да има поръчкови статии срещу играчите, а ти да не си виновен, не е сериозно. В Европа директорът става и си подава оставка, когато нещата не вървят. А сега ще съди БФС, няма да съди. Той един път не е дошъл да говори с нас човешки, бил е голям футболист, да подскаже нещо. Най-лесно е така. Не може цялата вина да е от треньорите и футболистите”, добави още той.

“Кой съм предложил аз за капитан? Предложих на г-н Дерменджиев, може да го питате – Петър Занев, Васил Божиков или Страхил Попов. По-добър защитник от Петър Занев българин в родното първенство няма в момента. Страхил Попов и Божиков се представят силно в чужбина”, завърши Попето.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране