21.07.2020 | 11:34
Проведе се първото издание на “Челопеч Трейл”
Участниците бяха над 100

Димитър Маринов спечели дългата дистанция (30 километра) в първото издание на състезанието по планинско бягане “Челопеч трейл”, а 12-годишната Памела Ени също записа победа.

Над 100 професионални бегачи и любители от цялата страна се включиха в напреварата, която се проведе на 19 юли със старт/финал на площада в златното село на България. Именно в този район е най-голямото находище на злато у нас.

Състезателите не само премериха сили помежду си по трудното трасе из Стара планина, а и се наслаждаваха на прекрасните гледки, които им се откриваха по пътя. Организатор на “Челопеч трейл” беше планинският бегач Ахмед Ахмед, който е в националния отбор на България по скайрънинг. Помагаше му Димитър Димитров – треньорът на “Жулистан”, община Челопеч и други партньори и доброволци. Участниците останаха много доволни от отличната организация, а за всеки финиширал имаше медал за спомен.

Топ 3 в 30-километровата дистанция след Димитър Маринов допълниха Ивайло Каменаров и Стефан Иванов. При жените победата завоюва Симона Райчева, следвана от Нели Анастасова и Кристина Анчева. Считаната за фаворит местна лекоатлетка Радостина Балова имаше малшанса да се загуби и да пробяга повече километри, финиширайки четвърта.

Първи в 13-те километра завърши известният лекоатлет от Добрич Йордан Петров, следван от Ивайло Вълев и Мартин Аргиров. При жените победата е за Надежда Ангелова, а Топ 3 допълниха Елена Ранчева и Каролина Калибацева. В най-късото трасе (5 км) победата завоюва Павлин Тодоров, следван от Стоян Ганчев и Денислав Давидков. При жените първа стана Памела Ени на 12 години, следвана от Стоянка Балова и Деница Динева.

“Тази година за пръв път не бях състезател, а организатор. От една малка шеговитa идея – ‘Дедо, дедо.. Искаш ли да организираме някакво планинско състезание в Челопеч’, се стигна до това. За първа година участваха над 110 участника. За което съм много много щастлив. ВСЕКИ ЕДИН МИГ ОТ ГЛАВОБОЛИЕТО СИ ЗАСЛУЖАВАШЕ! Благодаря на всички партньори на състезанието, на община Челопеч, на всички доброволци и не на последно място на Димитър Ал. Димитров и всички от ЖУЛИСТАН, които помогнаха. Без Вас това състезание нямаше да бъде толкова добре организирано. Благодаря ВИ!”, написа организаторът Ахмед Ахмед, известен в бегаческите среди като Фараона.

https://www.facebook.com/ChelopechTrailRun/posts/194900878640482

https://www.facebook.com/ChelopechTrailRun/posts/194645601999343

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране