08.08.2023 | 18:38
Путин подписа указ за България
Руската федерация без причина обяви България за "неприятелска държава"

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който прекрати споразуменията за избягване на двойното данъчно облагане с т.нар. неприятелски държави, които са наложили санкции на Москва, съобщи агенция РИА, предаде БНР.

В този списък попада и България. Мярката беше предложена от министерството на финансите и външното ведомство през март. Голяма част от западните страни наложиха икономически ограничения на Русия в отговор на инвазията ѝ в Украйна през февруари миналата година, която Москва определя като специална военна операция.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който се прекратяват споразуменията за избягване на двойното данъчно облагане със страните, които Русия определя като “неприятелски”. Това става ясно от текста на документа, който е публикуван в руския официален онлайн портал за правна информация, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Решението е прието “поради необходимостта от спешни мерки” във връзка с враждебни действия на някои страни, се посочва в указа, предаде БТА. Мярката е предложена през март от две руски министерства – на финансите и на външните работи.

Управляващите в Москва определят като “неприятелски” държавите, които са наложили санкции на Русия поради военната й инвазия в Украйна, припомня Ройтерс. Сред станите, посочени в документа, е и България, като се засягат членове 5-22 и 24 от Споразумението между правителството на Руската федерация и Правителството на Република България за избягване на двойното данъчно облагане по отношение на дънъците върху доходи и имущество от 8 юни 1993 година, според публикувания документ.

1 коментар

  1. Павел Ганчев каза:

    Как да сме приятелска държава, като не щем да му харижем Черноморието си!?!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране