19.08.2023 | 19:22
Радев за убийството на Алексей Петров: Когато държавата е слаба, мафията е силна
"Българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията"

Конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече власт и очевидно за всички е, че те страдат от “властова булимия”.

Така държавният глава Румен Радев коментира пред медиите предложенията на управляващите за промени в Конституцията след. Това се случи след тържествената церемония по повод 146-ата годишнина от Шипченската епопея на връх Шипка.

Попитан дали ще свика Консултативния съвет по национална сигурност заради убийството на Алексей Петров, президентът отговори:

“С хората от записите и с техните ортаци от тъмните поличически сенки ли да го свикам? Не мисля, че това е от полза за националната сигурност. Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна”.

Радев отправи призив към правителството да оповести каква е била ролята на Алексей Петров за съставянето на редовен кабинет:

“Българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него и какви високи постове в държавата са му обещавани“.

Президентът продължи да критикува правителството и политическото мнозинство, посочвайки, че кабинетът използва всеки свой провал, за да заграби още от властта:

“Държавата е слаба, защото сегашното управление бе заченото в скандални записи. Отговорността е напълно размита! С поведението си властта тласка обществото към хаос и насилие, руши демократичния консенсус, който е в основата на мирния ни преход“.

България има нужда от обединение срещу похищението на демокрацията, добави още Радев.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране