27.08.2021 | 22:18
Слави: Никой не стои зад ИТН, освен нейните избиратели и аз (ВИДЕО)
"Няма да подкрепим БСП за третия мандат"

Няма да подкрепим БСП за третия мандат, но възпитанието изисква да отидем на среща. Това заяви лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов в специално интервю за БНТ – неговото първо телевизионно интервю.

“Причината да не подкрепим БСП е, че имаме много големи различия като политически формации – БСП е лява формация, за нас БСП е партия от статуквото. БСП не ни подкрепи тогава, когато ние имахме възможност да съставим правителство – самата Корнелия Нинова с нейния съвет излезе и заяви, че няма да ни подкрепи. А за мен това с подкрепата е като в любовта – когато ти подкрепяш и тебе те подкрепят. Ако само ти подкрепяш, а тебе не те подкрепят, нещо не е наред”, обясни той.

Според него ще е странно, ако само “Има такъв народ” и БСП сформират правителство.

“Трябва да ги подкрепи още някоя политическа формация. Ако предположим, че ги подкрепи ДПС, ще правим нова тройна коалиция ли?! Това е абсурдно! Христо Иванов заяви, че няма да ги подкрепи, ГЕРБ заявиха, че няма да ги подкрепят. Така че съставяне на ново правителство с мандат на БСП е невъзможно”, категоричен беше лидерът на “Има такъв народ”.

Трифонов отбеляза, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, е по-добре те да се проведат заедно с президентските.

“Логиката изисква по-скоро да са “2 в1”, защото много ходене на избори, много харчене на пари и хората се изморяват така”, допълни той.

Парламентът е копие на българското общество като предпочитание, желание, намерение, като политически възгледи, коментира той и подчерта:

“Необходимо е да има мъдрост, необходимо е да има морал, необходимо е да има смирение, защото така би следвало да изглежда която и да е политическа партия, която и да е политическа структура на фона на демокрацията, в която живеем, и на фона на задълженията към българите”, подчерта Слави Трифонов.

Според него българските политици “все още не са адекватни на това, което представляват желанията и потребностите на суверенна”.

“Аз не съм се виждал с никого от ДПС. Нямало е никакви разговори с тях. Никой не стои зад „Има такъв народ” освен гласоподавателите. Аз съм гарант! Никой не стои зад партията освен нейните избиратели и аз!”, категоричен бе Трифонов.

Какво още коментира той вижте във видеото:

https://www.facebook.com/EdinnaBulgariaMedia/videos/365697291675509/

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране