24.12.2023 | 15:05
Трогателната история на Георги, който подари на лекарите медала си от маратона в Амстердам (ВИДЕО)
Диагнозата беше предсърдно излизане извън ритъм. Като всеки нормален човек се изплаших доста, разказа бегачът

NOVA ни срещна с един човек, който се сблъска със сериозен сърдечен проблем и загуба на близък човек накуп. Георги Димитров е само на 33 години, когато му се налага да претърпи манипулация на сърцето, без да знае как ще продължи животът му. Но тичането го връща към живота.

Само преди 2 месеца отива на маратон в Нидерландия и поставя свой собствен рекорд като бяга 42 км в Амстердам за по-малко от 3 часа.

„След като татко си отиде, ми беше най-лесно да се отдам на пороци. В тежки моменти човек губи сили. Бях на ръба да залитна в лоша посока – алкохол, наркотици, но намерих утеха в бягането”, споделя мъжът. Така било, докато един ден усетил, че нещо не е наред.

„Чувствах се изморен, имах много висок пулс. Това ми създаваше голям дискомфорт”, каза още Жоро, известен като Клечо в бегаческите среди.

Но за да преодолее страхът от неизвестното, намира сили и отива на лекар.

„Диагнозата беше предсърдно излизане извън ритъм. Като всеки нормален човек се изплаших доста”, сподели той.

Това не е животозастрашаващо заболяване, но както всичко свързано със здравето – не търпи чакане.

Изправен пред спомена за загубата на бащата и мисълта, че може да загуби себе си, Георги прави своя избор – да се оперира, но с едно условие:

„Попитах лекаря дали след няколко месеца ще мога да пробягам маратон. Той се засмя, стори му се комично”, каза още мъжът.

„Обясних му, че не би трябвало да е проблем, но всяка една интервенция крие рискове”, коментира доц. Васил Трайков, началник на Отделение по електрофизиология и кардиостимулация.

Седмици след интервенцията, Георги започва тренировки и въпреки трудностите не спира. Записва се на маратон в Нидерландия, а целта е една – да надбяга себе си.

Това е коледното чудо на маратонеца Георги. Връща се обратно в болницата, но този път не като пациент, а за да подари медала си на екипа, който го е оперирал. След преживяното, Георги е благодарен за всеки един ден на тази земя.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=1100039751171749&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране