07.04.2024 | 18:25
ЦСКА отвя Левски, победи само с 2:0
"Сини" фенове се биха с полицаите на стадион "Васил Левски"

ЦСКА победи само с 2:0 Левски, след като тотално надигра “сините” на Николай Костов в мач от 28-ия кръг на Първа лига. Срещата се състоя пред повече от 30 хиляди зрители на стадион “Васил Левски”. Точни за “армейците” бяха Тобиас Хайнц в 61-ата минута и Фернандо Каранга в 77-ата минута.

През първата част преобладаваха единоборствата, здравата игра и надлъгването в средата на терена, като ЦСКА търсеше по-активно гола.

Първата добра възможност за ЦСКА дойде в 9-ата минута, когато след пробив отляво на Матиас Фаетон, негов изстрел по земята бе спасен.

След четвърт час игра гол на Джонатан Линдсет бе отменен за игра с ръка. В 20-ата минута Тибо Вион подаде от тъч към Джонатан Линдест, който с пета намери Фернандо Каранга, бразилецът нахлу в малкото наказателно поле и стреля, но ударът му бе слаб и не застраши вратаря на “сините”.

До края на полувремето “червените” упражниха натиск и създадоха няколко добри ситуации за гол, но те не се увенчаха с успех и така два отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Втората част започна по идентичен начин като първата, а чистите голови положения липсваха.

Така се стигна до 61-ата минута, когато ЦСКА откри резултата. Матиас Фаетон отне топката от краката на стража на Левски, кълбото попадна в Тобиас Хайнц, а норвежецът не се замисли и с едно докосване стреля от 20 метра в опразнената врата за 1:0.

Минути след гола Джонатан Линдсет пропусна да удвои резултата. Фернандо Каранга пое топката в средата на терена и с чудесен пас изведе Линдсет, който напредна с дрибъл, но не успя да нанесе силен удар.

В 72-ата минута Нестро Ел Маестро извърши промени в състава си. Терена напуснаха Матиас Фаетон и Юрген Матай, а в игра се появиха Данило Асприля и Мено Кох.

Току що появилият се Данило Асприля веднага показа своята класа. Асприля пое топката в половината на домакините, напредна с дрибъл и изведе сам срещу вратаря Фернандо Каранга. Той обаче не успя да се възползва от тази възможност и ударът му бе спасен.

В 77-ата минута ЦСКА удвои, а голмайстор бе Фернандо Каранга. Тобиас Хайнц отлично намери Улаус Скаршем, който стреля по диагонала, топката бе избита и попадна в краката на Каранга, който на празна врата не сбърка и направи резултата 2:0 за ЦСКА.

Шест минути преди края Емануел Шакич замени Тобиас Хайнц.

Така мачът завърши с категорична победа за ЦСКА с 2:0 над Левски.

Дербито не мина без инциденти. Двете агитки се обствелваха с ракети, като дете пострада и се наложи да бъде откарано с линейка към болница. През второто полувреме пък фенове на Левски се биха с полицаите.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране