03.11.2021 | 18:08
Шеф Андре Токев на свобода срещу 3000 лева
Той бе задържан за срок от 72 часа

3 хил. лева гаранция определи съдът за шеф Андре Токев заради управлението на автомобил в нетрезво състояние. Гаранцията трябва да бъде платена в 10-дневен срок, предаде Евроком.

След заседанието на съда прокурорите, както и адвокатите на Токев, отказаха коментар.

Популярният готвач беше задържан през уикенда. Причината – при полицейска проверка, дрегерът установил, че Токев е седнал пиян зад волана и шофира с близо два промила алкохол в кръвта.

Той беше задържан за 72 часа.

Все пак решението не е окончателно и може да бъде обжалбвано пред Софийския градски съд.

Пред съдията шеф Токев заяви, че работи по 15-18 часа на ден, не е разбрал какво се е случило и че съжалява за създалата се ситуация.

Мотивите на Прокуратурата за мярка “задържане под стража” се оповаваха на това, че той е извършил деяние с висока степен на обществена опасност, защото в часовете след инцидента са получени редица сигнали от притеснени граждани.

От Прокуратурата добавиха, че ситуацията се е развила на изключително оживен булевард в столицата.

В допълнение от обвинението заявиха, че той трябва да остане в ареста заради това, че може отново да извърши подобно деяние и да се укрие, а в допълнение на това има същото провинение в миналото – за шофиране в нетрезво състояние.

Според обвинението справка в СДВР показва, че шеф готвачът е имал многократни нарушения на Закона за движение по пътищата.

По данни на прокуратурата Токев е бил задържан по време на изпитателен срок по присъда отново за шофиране в нетрезво състояние от 2019 г.

Държавното обвинение поиска това да се приеме като втежняващо вината обстоятелство, тъй като настоящия му арест е само година и два месеца, след като му е върната шофьорската книжка.

Все пак съдът взе под внимание мотивите на защитата, че шеф Токев работи редовно, плащайки всички нужни осигуровки, което стана ясно от представени за това документи, добавяйки че той полага обществено полезен труд.

Освен това адвокатитите му оспориха тезата на Прокуратурата, че той може да се укрие с аргументите, че има регистрация за постоянен адрес, а освен това е оказал пълно съдействие на органите на реда по време на разледването на инцидента с негово участие.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране