01.10.2021 | 17:15
Трубадурът на Лунния камък” в Музея на GISSEN

„Трубадурът на Лунния камък” е новата графична изложба в Музея на GISSEN /www.gissenartmuseum.wordpress.com/. Автор на 27-те дигитални графики е Живко Тенев – GISSEN.

В астрологичен план Лунния камък се асоциира с метала сребро и всички Лунни богини – Диана, Селена, Изида и помага да се свържете с женската страна на природата. За истинските търсачи на по-високо духовно развитие и мъдрост, Лунния камък ще отвори врата към подсъзнанието. Помага и при комуникация с вашите духовни водачи, сподели GISSEN. И когато говорим за изкуство, не трябва да подминаваме факта, че подсъзнанието е водещото начало. Всички големи майстори от Леонардо до Салвадор Дали са постигали невероятни височини, използвайки именно подсъзнанието. А да бъдеш Трубадур на Лунния камък е огромна отговорност, добави още артистът.

От няколко години GISSEN експериментира в областта на дигиталното изкуство, но успоредно с това продължава да работи и с традиционните стилове и техники. Той е едно от креативните имена в най-новото българско изкуство от началото на 21-ви век. През последните 12 години той е показал над 150 различни свои изложби – живопис, графика, рисунка, карикатура, плакат, фотография. По-голямата част от тях са реализирани във виртуалната реалност на Галерия GISSEN, а най-значимите вече се намират в Музея на GISSEN, който заработи от началото на месец февруари т.г.

Сред най-успешните му графични проекти са „Гротески” /2008/, „Вътрешен ритъм” /2008/, „Матриархат” /2008/, „Първична хармония” /2010/, „Японски графики” /2013/, „Графики от стария грамофон” /2016/, „Преображения” /2018/, „Деветата земя” /2018/, „Red&Blue” /2019/, „Геометрия на сънищата” /2019/ и „Рисунки от Париж” /2020/, „Драскотини в пясъка” /2020/ и „Парижки провокации” /2021/.

Произведенията на GISSEN могат да бъдат закупени освен от Музея на GISSEN и през онлайн от платформата за изкуство ARTPAL.

https://www.artpal.com/gissenart

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране