18.01.2024 | 21:51
Борисов и Пеевски вече не са безконтролно на власт
В сглобката се случва естественото- противопоставянето и скандалите, вече ги няма, коментира Петко Георгиев

,,В сглобката се случва естественото – свикнаха си и това, което беше изкуствено помпано като противопоставяне и скандали, вече го няма.”

Това заяви журналистът Петко Георгиев.

,,Тази конструкция ще се разпадне, когато Борисов и Пеевски измислят друга формула, за да останат на власт. Борисов и Пеевски продължават да са на власт, но вече не са безконтролно на власт. Това е сериозният принос на тази формула. Във властта вече сериозна тежест има и “Продължаваме промяната – Демократична България”, заяви Георгиев.

“Продължаваме промяната – Демократична България” сами се поставиха в тази ситуация – да изглежда, че всичко в управлението зависи от Борисов и Пеевски, защото още в началото пропуснаха да поставят отношенията си с тях на принципна основа. Борисов и Пеевски не са автономни във властта, но моето подозрение е, че те не са подконтролни, ами имат още един претендент за властта. Тази власт се крепи на това как да бъде споделена властта, а не на заявките, които имаше преди да бъде съставено управляващото мнозинство”, коментира журналистът Асен Генов.

,,Ако погледнем по-голямата картина, стратегическите приоритети на това управление са стратегическите приоритети на “Продължаваме промяната – Демократична България”, а не на ГЕРБ и на ДПС. Не казвам, че няма тежки компромиси, като например номинацията на ГЕРБ за Конституционния съд, но вероятно има цена, която човек трябва да прецени дали да плаща, когато иска да направи нещо”, посочи Петко Георгиев.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране