27.11.2023 | 21:39
В родния футбол ще настъпи коренна промяна, само когато Борисов бъде осъден за корупция (ВИДЕО)
На Борислав Михайлов просто не трябва да се врява на нито една думa, коментира Сашо Диков

В нашия футбол ще настъпи коренна промяна, само когато Бойко Борисов бъде осъден за корупция. Това заяви в предаването “Лице в в лице” по bTV спортният журналист Сашо Диков.

Относно оставката на Борислав Михайлов, той посочи, че подобен сценарий сме гледали преди 4 г.

“След това, когато Бойко Борисов падна от власт, каза, че се връща и започнаха съдебни битки”, припомни журналистът.

“На този човек (бел. ред. Борислав Михайлов) просто не трябва да се врява на нито една дума. Той неслучайно каза, че подава оставка, а Конгресът на БФС да реши дали да я приеме. А уставът е такъв, че и ЦСКА, и Левски, и Горно Нанадолнище имат по един глас, гласовете им тежат еднакво”, отбеляза Диков.

“Затова тези недоразумения, които от 18 г. ръководят футбола у нас, още са на постовете си. И тъй като повечето клубове се ръководят от хора, които са на ръба, между светлото и тъмното, за тях Боби Михайлов е много удобен, защото той не изисква от тях да спазват много правила”, коменитира още журналистът.

“В Румъния има двама осъдени премиери, в Хърватия – футболно чудо, бившият премиер беше осъден на 8 г. затвор за корупция, в Словения бившият премиер беше осъден на 2 г. затвор. В Сърбия има министри, арестувани за корупция, в Гърция двама бивши премиери са разследвани за корупция и министърът на отбраната е осъден. А тук записът “Ало, Ваньо”, например, за което се лежи в затвора между 3 и 8 г., завърши с едно голямо нищо. Прокуратурата не търси отговорност,” категоричен бе Диков.

“Не може да сложим някакъв ред във футбола, ако не се сложи ред в големите правила. Нашият футбол е в плен на корупцията. Въпросът е да дойдат хора, които да вкарат нещата в някакви прилични граници”, допълни журналистът.

“В България масово не се спазват задължителните условия на ФИФА и УЕФА за финансов феърплей. Ако се спазваха, много клубове нямаше да могат да имат право да участват в нашето първенство”, каза още Диков.

Цялото интервю!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0U1zPZEdgci7sckhB9FQSo2D34yYrq4qgbVENuzHZ1VW6sZbGewqUuzurzPE9aZTDl&id=100077274312251

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране