02.12.2021 | 15:33
До часове става ясно дали ще се подпише коалиционно споразумение
"Надяваме се лидерите да се споразумеят и да има действаща формула за сформиране на правителство в най-скоро време"

В момента текат лидерски срещи между четирите формации, които преговарят за съставяне на правителство – “Продължаваме Промяната”, “БСП за България”, “Има такъв народ” и “Демократична България”. Това съобщи пред журналисти пред Народното събрание Андрей Гюров от ПП.

По думите му се очаква подписването на коалиционно споразумение преди началото на 47-то Народно събрание, чието първо заседание е в петък – 3 декември.

Относно оповестената в медиите информация за структурни промени в Министерски съвет и ротация на председателя на парламента, Гюров заяви, че това е информация, която на този етап не може да коментира.

“Досегашните преговори, които проведохме, не включват дискутиране на личности, така че това е нещо, което в момента се дискутира”, каза той относно разговорите в лидерски формат и бъдещия премиер.

“В момента всичко е на масата. Ние нямаме допълнителна информация как ще протекат преговорите. Надяваме се лидерите да се споразумеят и да има действаща формула за сформиране на правителство в най-скоро време”, допълни избраният за депутат.

Относно призива на служебното правителство за приемане на бюджета за следващата календарна година, Гюров коментира, че така както е внесен в момента, е проблем да бъде приет. “Очакваме структурни промени в Министерски съвет, така че няма как да се приеме такъв бюджет”, коментира още той. Той бе категоричен, че не потвърждава никакви информации, които са излезли в медиите относно структурни промени в бъдещия кабинет.

Даниел Лорер, който представи програмата на ПП по темата “Международни отношения” заяви, че петък ще бъде един хубав ден за българската демокрация. “Не участвам активно в преговорите, така че не бих искал да коментирам. Съвсем скоро ще стане ясно”, настоя той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране