22.07.2021 | 17:27
Златното момиче Рени Камберова мотивира младежи да спортуват и да се хранят здравословно
Красавицата е специален гост на изнесен младежки тренинг, посветен на здравословния начин на живот в СОК „Камчия“

Ренета Камберова е специален гост на изнесен младежки тренинг, посветен на здравословния начин на живот в СОК „Камчия“. Събитието е под надслов „Мисия Здраве“ и се провежда в рамките на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година.

Златното момиче на българската гимнастика се срещна и разговаря с 30 младежи в Музея на спорта, който бе открит в комплекса неотдавна. Заедно с нея бе и баскетболният национал Йордан Минчев, който от следващия сезон ще се подвизава в унгарското първенство.

Пред младите хора Рени Камберова разказа както за най-значимите постижения в своята кариера, така и за трудните моменти, които са я направили още по-силна и уверена по пътя към успеха. Чаровната гимнастичка призна, че винаги се е стремяла да проповядва здравословен начин на живот, изпълнен с движение и много разходки сред природата.

Рени Камберова сподели, че след Олимпиадата напълняла и дълго време се борила със смъкването на килограмите. В един момент си казала, че няма да пази диети, а просто решила да направи опит да се храни по-здравословно.

„Започна да ми става интересно – коя храна за какво е, какво ти дава, какви са нейните функции. И така е много по-лесно да я приемаш. Интересувайте се от това какво приемате и с какво се храните, защото в крайна сметка няма нищо по-важно от здравето. Спортът е здраве, храната също е здраве”, отбеляза Рени Камберова по темата за правилното хранене.

Тя посъветва младежите да превърнат спорта във важна част от ежедневието си, защото той ще им помогне да се изградят като хора, ще ги мотивира и ше ги прави по-целеустремени.
Музеят на спорта в комплекс Камчия получи ценно дарение от златното момиче на българската гимнастика – първия й златен медал, спечелен на световната купа в София /многобой/.
Срещата на Рени Камберова с младежите завърши с много автографи и общи снимки.

В следващите дни обичаната българска гимнастичка и Данчо Минчев ще провеждат шампионска сутрешна гимнастика с момчетата и момичетата, които са част от тренинга край морето.

https://www.facebook.com/dokosnidugata/posts/2859032681093828

 

https://www.facebook.com/sportcomplex.kamchia/posts/4099282393516171

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=962764194516698&id=100023493792039

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране