16.04.2022 | 10:14
Кирил Петков: Ще си тръгнем от тази игра по-бедни! (ВИДЕО)
"Понеже сме в политиката и политиката е мръсно действие и една книжка на Макиавели от 14 век. Четейки тази книга леко ти се повръща"

Ние сме първите, които ще си тръгнем от тази игра по-бедни, отколкото сме влезли! Това заяви премиерът Кирил Петков по време на учредяването на „Продължаваме промяната“ като партия в зала „България“ на Конгресния център на Пловдивския панаир.

„Първите 100 дни не знаеш къде си и какво да правиш. Изведнъж имаш цяла държава с всички институции, с всички проблеми, построена по най-лошия начинНормално е да направиш много грешки. Понеже сме в политиката и политиката е мръсно действие и една книжка на Макиавели от 14 век. Четейки тази книга леко ти се повръща. Има някои хора, които правят точно обратното, предпочитат любовта и честността. Вярвам, че когато не използваме правилата на Макиавели, имаме късмет“, заяви още Кирил Петков.

Той подчерта, че от ПП никога не са взимали решения, които са знаели предварително, че ще се окажат грешни.

„Влизайки тук, казвайки „здрасти“ на толкова много хора, които познаваме – позитивни, готини, с надежда, смислени си казваш – Ей, има смисъл от тази работа. Много бързо научихме и с Асен, и с групата около нас, че сами не можем, няма как да стане само на ентусиазъм, но колкото повече работим заедно, бутаме в една посока, толкова повече промяната започва да се случва“, призна премиерът и съпредседател на „Продължаваме промяната“.

„Всички се събуждаме залети с най-различни идиотии. Казваш си: Добре, защо сме такива мазохисти? От време на време се случва нещо. И си викаш: „Ей, това си заслужава“. Например, реформата за здравеопазването, сподели той.

„Ако трябва да рискуваме да не сме успешни, стабилни, да не сме дълголетни, ами, заслужава си, майната му! Няма да има стабилност, няма да има дълголетие, но сме направили само правилните неща и ще сме го направили заедно“, каза още Петков.

Събранието по учредяването на “Продължаваме промяната” бе открито от председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Формацията ще има двама съпредседатели – министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев. На учредителното събрание присъстваха и много от министрите в правителството.

В речите си при откриване на учредителнто събрание и двамата лидери говориха за “мръсотията, която е трябвало да изчистят от държавата”. Тонът зададе Асен Василев, който си призна, че никога не е вярвал, че ще му се наложи да се занимава с политика.

“Една малка група хора бе присвоила властта и я използваше за собствени цели. Така бе направила правилата на играта, че или им помагаш да крадат или напускаш страната. Тази политика изгони над 800 хил. българи. Ние искахме да променим точно нея, затова сложихме каските и скочихме в политиката”, заяви вицепремиерът Асен Василев.

“На нас се падна честта да сложим гумените ботуши, да вземем лопатите, а някои и фадроми. И да започнем да чистим. И естествено започна да излиза мръсотия. В този процес трябва да отпушваме системи, които не са работили от дълго време. Това изисква страшно много време, смелост и подкрепа от съмишленици”, допълни Василев.

ВИДЕО! 

OЩЕ ВИДЕО! 

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране