15.11.2023 | 11:26
Лечков: Да обесим Боби Михайлов ли?
"Нека хората си платят по 100 лева, да влязат на трибуните и там да скандират"

Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков гостува в предаването „Тази сутрин“ по bTV, където коментира горещата тема от последната седмица за домакинството срещу Унгария в европейска квалификация. Той уточни, че решенията за мястото на провеждане на такива срещи се взима от УЕФА.

„Ние сме член на УЕФА. Тя организира мачовете от квалификациите за европейското първенство. УЕФА е получила сигнал от СДВР и взима решението да се играе без публика. Ние сме длъжни да уведомим УЕФА. Допитахме сме до СДВР, тъй като заради съвременните технологии разбираме, че има опасност нещо да се случи по време на мача. Моето лично мнение е, че трябва да има публика, но в случая не аз взимам решение“, заяви Лечков.

„Съвсем нормално е да се вика оставка. Но не е нормално да се пречи на организирането на мача. Аз считам, че когато се очаква да има напрежение на срещата, трябва да се вдигне цената на билетите. Нека хората си платят по 100 лева, да влязат на трибуните и там да скандират. Президентът на БФС се избира от клубовете и техните представители на конгреса, а не от запалянковците. Не е най-важната тема, че ще се играе без публика, защото на последния ни домакински мач в София имаше 2-3000 човека“, допълни легендата на българския футбол.

„Когато наближи мач на националите, се говори за едно и също, а не за политика. Защо като китайска капка дълбаем само на едно и също място. Трябва да стане ясно на всички, че решението за преместването на мача и мястото на провеждането му е на УЕФА, а не на БФС“, коментира бившият халф.

„Точно в този момент е голямо изкушението да се коментира футбола в момента. Дайте да обесим Боби Михайлов, ако това ще промени обстановката в България. Вчера и премиерът Дянков говори за футбол. И този премиер ще си отиде, а стадион няма да има. Колко премиери минаха и всички обещаваха. Трябва да се създадат условия. Ние искаме промяна в законодателството и да се признават разходите на хората, които инвестират в спорт и култура. Държавата е мащеха за футбола. Аз ще си подам оставката, когато видя реален проект за нов национален стадион. В България за толкова години не е имало никакъв проект за стадион, а не да бъде построен“, призна Йордан Лечков.

“Аз като гражданин мога да кажа, че не съм доволен от много неща в страната. Болници ли имаме, гробища ли имаме? Ние всички носим отговорност за държавата. Футболът все пак е една игра, не виждам как сме се изложили. Унгарците имат интерес да си вземат трите точки, да се класират. Но в крайна сметка, решението да провеждането на мача го взема УЕФА”, за пореден път уточни членът на Изпълкома на БФС.

Той припомни, че мандатът на Борислав Михайлов е до 2026 г., гласувал е за него и разчита той да си го довърши. Самият той не бил сред хората, готвени за заместници на Михайлов.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране