29.01.2024 | 22:21
“Мистър Кеш” срещу “Г-н Магнитски”: Ескалация на напрежението между Радев и Пеевски
След обвиненията срещу държавния глава и неговите съветници, отправени от Пеевски

Не мога да разбера прибързания, бърз отговор на прокуратурата, от това, което прочете, едно съобщение в медиите от мен. Аз още не съм си подал питанията, как бързо отговориха, че няма. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски на журналисти във връзка с обвиненията, които той отправи срещу президента Румен Радев през последната седмица и отговора, който последва от страна на държавното обвинение по т.нар. “Кешгейт”.

“Няколко години се говори за “пътя на копринката”, за Сотир Ушев. Има много неща в медиите, никой не реагира от органите, затова ги питам”, каза той.

Пеевски нарече президента “мистър Кеш” и заяви, че го чака за битка на политическия терен, а също така поиска имунитета на държавния глава.

По-рано днес пък Румен Радев, коментирайки твърденията на Пеевски, го назова “г-н Магнитски”. Той заяви от своя страна, че няма да коментира слухове и манипулации и призова прокуратурата да извади всички сигнали, преписки и делата за БТК, „Булгартабак“, КТБ, за ББР, за язовири, за магистрали, митници, НКЖИ, за отравянето на Емилиян Гебрев, за подставени лица, собственици на имоти, на бизнеси, на хотели в България и чужбина и за офшорки.
Много въпроси висят. Как да се борим с корупцията при това положение, попита реторично президентът.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране