10.01.2024 | 9:26
Мис Силикон 2022 се похвали как шофира с 256 км/ч по магистрала “Тракия”
Полицията ще я издири и санкционира

Българска инфлуенсърка и носителка на титлата “Мис Силикон” за 2022 г. се похвали как шофира с 256 км/ч по автомагистрала “Тракия”.

Катрин Йорданова е публикувала видеоклип в Инстаграм, в който показва, че шофира със 116 км/ч по-бързо от разрешеното от закона.

Клипът е заснет на 7 януари.

Полицията ще я издири и санкционира, обявиха от МВР и обясниха, че въпреки че става въпрос за видео от социалните мрежи, случаят няма да остане пренебрегнат. Униформените ще издирят собственика на колата и така ще се разбере кой е шофирал в конкретния момент.

“Методите да достигнем до водача, до собственика на автомобила, всеки път са различни, но в почти всички случаи имаме резултат”, коментира гл. инсп. Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция”.

Органите на реда са сигурни, че ще разберат къде и кога е заснето видеото, а шофьорът, за когото се предполага, че е самата Кристин Йорданова, ще бъде наказан.

Румен Дунев от Българската федерация по автомобилен спорт коментира: „При едно малко разклащане на автомобила, ако той напусне очертанията на пътното платно, удари се в мантинела, стълб или билборд, подобни тежки сблъсъци приключват с фатален край”.

В конкретното видео не само скоростта е проблем, но и управлението с една ръка. „Това е част от концентрацията, която шофьорът трябва да насочи в поведението на автомобила. Един неподготвен водач, с такива скорости, смело мога да кажа, че е пътник в собствения си автомобил”, каза още Дунев.

Според юриста Силвия Петкова е възможно шофьорите, прекрачили лимита на скоростта, да бъдат наказвани с лишаване от свобода до две години. Това е възможно, само ако започне наказателно преследване, а не казусът да приключи с административно наказание.

„Прокуратурата е тази, която би следвало да се самосезира и да направи разследване. Аз не мога да си спомня за случай, при който някой да е карал с превишена скорост и да е влязъл в затвора”, заяви Петкова пред NOVA.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране