22.11.2023 | 16:42
Михайлов в парламента: Горд съм, че спасихме човешки животи! (ВИДЕО)
"Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона"

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание, където беше поканен на изслушване относно скандалите и протеста около евроквалификацията България – Унгария (2:2).

“Вчера изпратихме цялата хронология и всички сте запознати. Цялата комуникация идва от сведения от компетентните органи в България, от фейсбук страници, от изследване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА. Очакваха се над 3500 фенове от Унгария. Ние няма как да знаем какви са заплахите като футболен съюз. Има компетентни органи, имаше хиляди публикации и интервюта. Изпратихме писма и до министъра на спорта”, отговори Михайлов на първия въпрос, касаещ защо БФС не е запознала предварително футболната общественост за комуникацията на централата със СДВР и УЕФА за изместване на мача България – Унгария.

Последва изявление на Борислав Михайлов, което той прочете пред комисията. В него той отново отрече БФС да поеме отговорност за кървавия протест миналия четвъртък.

“Уважавана г-жо председател, уважаема комисия! Благодаря ви, че отново имам възможността да изясня хронологията по организация на двубоя с Унгария. БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него. Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона. БФС носи отговорност за случващото се вътре на стадиона. Отговорност за случилото се навън трябва да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. И от тези, които са позволили провеждането на протеста. Името на организатора вече е публично известно. БФС не може да се превърне в изкупителна жертва. Ние като организатор на мача сме свършили абсолютно всичко, което се изисква”, добави Михайлов.

“Горд съм, че спасихме човешки животи”, продължи легендарният вратар.

“УЕФА наказва за нахлуване на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество с цел прекратяване на мача. Организираме мач, в който трябва да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички служители”, oбясни още президентът на БФС.

Представители на “Възраждане” посочиха, че Михайлов трябва да бъде изслушан от следствените органи и да е на подъсидмата скамейка. И добавиха: “Оставка!”.

 

https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/853385949917493

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране