11.07.2020 | 11:23
Отлага се началото на новото футболно първенство
В Бояна се проведе среща за ТВ правата

Началото на следващия сезон в българското първенство ще се отложи, обяви БФС. Първите мачове за новия сезон в елита ще са на 7 август.

“Предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи, Медицинската комисия към Българския футболен съюз внесе предложение към ръководството на БФС стартът на сезон 2020/2021 в професионалния ни футбол да бъде отложен с две седмици.

Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация.

Началото на новата кампания в Първа и Втора професионална лига ще се състои на 7 август 2020 г.”, информираха от Българския футболен съюз.

В петък в централата в Бояна беше организирана среща с професионалните футболни клубове на тема телевизионните права за Първа и Втора лига.

Ето какво съобщиха за нея от БФС: “Българският футболен съюз бе домакин на среща между футболните клубове от Първа и Втора професионална лига, представители на Нова броудкастинг груп и Професионалната футболна лига. Тема на дискусията бе подписването на договор за телевизионните права за двете първенства за следващите 5 години. На срещата, на която присъстваха представители на 21 от елитните ни футболни клубове бяха обсъдени редица теми, сред които условията и срока на договора, параметрите на представените оферти и възможностите за подобряване на съществуващото партньорство с телевизията носител на правата. Страните имаха възможността да научат детайли от естеството на дейността на всеки от партньорите, да обменят идеи и да обсъдят практиките в други европейски футболни първенства. След като бяха рагледани различните възможности за клубовете и бяха взети предвид икономическата обстановка в глобален мащаб и влиянието на пандемията от COVID – 19, както и юридическите аспекти, касащи телевизионните права, представителите на клубовете пристъпиха към гласуване. С мнозинстово бе взето решение предложения от Нова броудкастинг груп договор да бъде приет, като само 2 от присъстващите клубове – ПФК „Левски“ и ПФК „ЦСКА – София“ се обявиха против. Разпределението на средствата в размер на 6,5 милиона лева на година ще бъде допълнително уточнено на отделна среща между предствителите на отборите от Първа и Втора лига и Професионалната футболна лига, каквато е установената през годините практика”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране